Srbija i Balkan

Šapić najavio nove projekte u Beogradu: Želim da ostavim grad u drugačijem ruhu

Predsednik Privremenog organa Grada Beograda je istakao je da neće odustati od inicijative za premeštanje Kuće cveća i groba Josipa Broza Tita iz Beograda
Šapić najavio nove projekte u Beogradu: Želim da ostavim grad u drugačijem ruhu© TANJUG/ BEOINFO/ MIODRAG TODOROVIĆ/

Predsednik Privremenog organa Grada Beograda Aleksandar Šapić rekao je danas da Beograd nema vremena za čekanje i da će u narednih mesec i po dana nastaviti da radi najbolje što može, jer ima mnogo stvari da se uradi, te je naveo da želi da Beograd ostavi u drugačijem ruhu.

Šapić je pomenuo brojne obaveze koje su pred rukovodstvom glavnog grada, a među njima i pripremu za izglasavanje Skupštine grada i članova Gradskog veća.

Dodao je da će biti još mnogo projekata – mostova, tunela, saobraćajnica, obilaznica, sređivanja ulica, rekonstrukcija bulevara i istakao da je na to najviše fokusiran.

Naveo je da je u poslednje dve godine urađen veliki broj dobrih stvari, kao što je sređivanje obala beogradskih reka, te uređivanje postavljanja splavova, i podsetio da je Grad Beograd izdvojio više od 100 miliona evra za posebne socijalne mere koje nisu postojale pre nego što je on došao na čelo grada.

"To su besplatni vrtići, besplatni udžbenici kao i karte za bazene, pa preko posebnih novogodišnjih vaučera, do ukidanja svih lista čekanja i besplatnih usluga koje smo uveli", rekao je Šapić za TV Informer.

Najavio je da će Grad ove godine umesto udžbenika dati novac, i to najmanje 10 do 15 odsto više u odnosu na cenu kompleta udžbenika.

Rekao je i da se sprema kupovina tramvaja i autobusa i potpisivanje novih ugovora za potpuni oporavak javnog prevoza, i dodao da je ideja da bude 4.000 informativnih tabli na teritoriji čitavog grada. 

Istakao je da neće odustati od inicijative za premeštanje Kuće cveća i groba Josipa Broza Tita iz Beograda, i ponovio da Beograd treba da ima srpskog gradonačelnika.

Govoreći o dešavanjima u svetu, Šapić je istakao da Srbija i srpski narod treba da budu ujedinjeni u teškoj geopolitičkoj situaciji i da treba da probamo da izbegnemo sudbinu koja je naš narod zadesila u dva svetska rata.

Šapić je kampanju koja se vodi za usvajanje nove rezolucije o genocidu u Srebrenici pred Generalnom skupštinom Ujedinjenih nacija (UN) opisao kao nastavak agende koja traje od devedesetih godina prošlog veka.

Istakao je da nijednom Hrvatu, Bošnjaku, Rusinu ili Albancu ne sme u Beogradu ili u Srbiji da nedostaje ni dlaka sa glave samo zato što pripadaju drugoj veri ili naciji.

image