Srbija i Balkan

Vučić se u Mostaru sastao sa Lajčakom

Dodik, Vučić i Višković su jutros posetili Bileću
Vučić se u Mostaru sastao sa Lajčakom© Tanjug/JADRANKA ILIĆ

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić sastao se danas u Mostaru, u okviru radne posete BiH, sa specijalnim predstavnikom EU za dijalog Beograda i Prištine Miroslavom Lajčakom.

Predsednik Vučić će posle sastanka prisustvovati svečanom otvaranju 25. Međunarodnog sajma privrede u Mostaru, gde će se obratiti.

Vučić će na Sajmu privrede posetiti i paviljon Srbije, gde će biti predstavljeno 26 naših kompanija iz različitih sektora, koji predstavljaju svoju ponudu sa ciljem da dogovore nove poslove i povećaju izvoz u region i šire.

Vučić, Dodik i Višković posetili Bileću

Predsednik Vučić, predsednik Republike Srpske Milorad Dodik i premijer Srpske Radovan Višković posetili su jutros Bileću, gde su razgovarali sa predstavnicima lokalne vlasti.

Njih je po dolasku u Bileću dočekao je veliki broj građana, kao i deca iz vrtića "Budućnost" obučena u narodne nošnje.

Predsednik Vučić je u razgovoru sa građanima Bileće poručio da će Srbija pomoći, jer nam je svaki deo našeg naroda podjednako važan, ma gde živeo.

"Sa predsednikom Dodikom u junačkoj Bileći. Razgovaramo sa ljudima o tome kako žive, šta im je potrebno i šta misle o svemu onome što pred celim srpskim narodom stoji kao jedan od najvećih izazova do sada", objavio je Vučić na Instagramu.

Kako je naveo, hercegovački rečiti i otvoreni, govorili su mu o svom viđenju situacije, o ljubavi prema matici i spremnosti da podrže Srbiju u ovim teškim vremenima.

"Srbija će pomoći i njima, jer nam je svaki deo našeg naroda podjednako važan, ma gde živeo. Neizmerno zahvalan na toplom dočeku i ogromnoj ljubavi koju su pokazali prema Srbiji", poručio je Vučić.

image