Srbija i Balkan

Majka osumnjičenog za ubistvo Danke Ilić privilegovani svedok: Ne želi da svedoči u postupku

Advokat Nebojša Živanović, branilac Radoslava D., izjavio je da je njegova supruga privilegovani svedok, s obzirom na to da su osumnjičeni njen sin i suprug, zbog čega je imala zakonsko pravo da ne svedoči u postupku
Majka osumnjičenog za ubistvo Danke Ilić privilegovani svedok: Ne želi da svedoči u postupku© TANJUG/ VLADIMIR ŠPORČIĆ

U Višem javnom tužilaštvu u Zaječaru danas je Svetlana D., majka osumnjičenog za ubistvo dvogodišnje Danke Ilić, iskoristila svoje zakonsko pravo da ne svedoči u postupku protiv svog sina i supruga.

Advokat Nebojša Živanović, branilac njenog supruga Radoslava D., izjavio je da je ona privilegovani svedok, s obzirom na to da su osumnjičeni njen sin i suprug, zbog čega je imala zakonsko pravo da ne svedoči u postupku.

Osumnjičeni za ubistvo devojčice, čije telo još nije pronađeno, su Dejan D. i Srđan J., koji se nalaze u pritvoru, ali su uhapšeni i brat i otac Dejana D., zbog sumnje da su mu pomogli da premesti, odnosno sakrije telo devojčice.

Brat Dejana D. je umro pre nekoliko dana u policiji, od, kako mediji navode, srčanog udara.

U Višem Javnom tužilaštvu u Zaječaru za Tanjug je rečeno da će osumnjičeni D.D. i S.J. biti upućeni na psihijatrijsko veštačenje čim se za to steknu uslovi, odnosno čim više ne bude neophodno njihovo prisustvo dokaznim radnjama koje se trenutno sprovode.

Dvogodišnja Danka Ilić nestala je 26. marta u Banjskom polju kod Bora, a policija je, nakon 10 dana potrage i detaljnih provera svih tragova i informacija, uhapsila J.S. i D.D. iz Bora, za koje se sumnja da su devojčicu udarili automobilom, a zatim njeno telo stavili u gepek kola i odneli na deponiju.

image