Srbija i Balkan

Sutra nastavak suđenja Dodiku i Lukiću

Dodik i Lukić optuženi su za nepoštovanje odluka Kristijana Šmita, koji u Republici Srpskoj nije priznat za visokog predstavnika jer njegovo imenovanje nije potvrđeno u Savetu bezbednosti UN
Sutra nastavak suđenja Dodiku i LukićuGetty © Samir Jordamovic/Anadolu

Suđenje predsedniku Republike Srpske Miloradu Dodiku i vršiocu dužnosti direktora Službenog glasnika Srpske Milošu Lukiću za nepoštovanje odluka Kristijana Šmita nastaviće se sutra pred Sudom BiH.

Advokat Goran Bubić, branilac predsednika RS, rekao je da sutra očekuje nastavak suđenja na kojem će Tužilaštvo BiH nastaviti izvođenje svojih dokaza.

"Odbrana je pripremila predlog svojih dokaza, o kojima će Sud BiH odlučivati nakon što Tužilaštvo BiH izvede svoje dokaze", rekao je Bubić ranije u izjavi za Srnu.

Miljkan Pucar, advokat vršioca dužnosti direktora "Službenog glasnika" Republike Srpske Miloša Lukića, kaže da bi na sutrašnjem nastavku suđenja Lukiću i Dodiku Tužilaštvo BiH trebalo da predstavi svoja dva svedoka i sprovede svoje materijalne dokaze.

Nastavak suđenja pred Sudom BiH predviđen je u 13.00 časova, objavljeno je na sajtu tog suda.

Dodik i Lukić optuženi su za nepoštovanje odluka Kristijana Šmita, koji u Republici Srpskoj nije priznat za visokog predstavnika jer njegovo imenovanje nije potvrđeno u Savetu bezbednosti UN, kako je to predviđeno Dejtonskim mirovnim sporazumom.

image