Svet

Litvanija nagovestila novi napad na Krimski most; Moskva: Pokajaćate se

Ambasador Litvanije u Švedskoj Linas Linkevičijus objavio je na Iksu sliku Krimskog mosta i fotografiju lansiranja rakete uz natpis: "Ako neko još nije imao priliku da se fotografiše na Krimskom mostu, još ima vremena"
Litvanija nagovestila novi napad na Krimski most; Moskva: Pokajaćate se© Russian Presidential Press and Information Office / Handout/Anadolu Agency/Getty Images

Ambasador Litvanije u Švedskoj i bivši ministar spoljnih poslova Linas Linkevičijus objavio je na Iksu post sa nagoveštajem predstojećeg udara na Krimski most.

Diplomata je objavio sliku mosta i fotografiju lansiranja rakete uz natpis: "Ako neko još nije imao priliku da se fotografiše na Krimskom mostu, još ima vremena".

Prvi zamenik stalnog predstavnika Rusije pri UN Dmitrij Poljanski reagovao je na zloslutnu najavu litvanskog ambasadora, poručivši da će se "pokajati zbog svih takvih postupaka".

"Čini se da zloglasni tvit poljskog ministra spoljnih poslova Radoslava Sikorskog o sabotaži Severnog toka, koji je kasnije kukavički obrisao, inspiriše arogantne baltičke američke pse. Sada besno laju, ali će kasnije, kada dođe sudnji dan, žalosno cviliti i kajaće se za sve takve pogrešne korake", napisao je Poljanski.

image