Srbija i Balkan

Vučić obišao manastir Blagoveštenja Presvete Bogorodice kod Mostara

Srbija će učiniti sve da dodatno pomogne očuvanju nekih od najvrednijih istorijskih i verskih artefakata koji se ovde čuvaju i koji svedoče o identitetu, autohtonosti i duhovnom životu našeg naroda, poručio je predsednik Aleksandar Vučić
Vučić obišao manastir Blagoveštenja Presvete Bogorodice kod Mostara© TANJUG/ PREDSEDNIŠTVO SRBIJE/ DIMITRIJE GOLL/

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić je sa predsednikom Republike Srpske Miloradom Dodikom i premijerom RS Radovanom Viškovićem posetio manastir Blagoveštenja Presvete Bogorodice u Žitomislićima kod Mostara.

"Srbija će učiniti sve da dodatno pomogne očuvanju nekih od najvrednijih istorijskih i verskih artefakata koji se ovde čuvaju i koji svedoče o identitetu, autohtonosti i duhovnom životu našeg naroda. Ljudi su mi govorili o planovima za jači razvoj ovog kraja, a ja sam obećao da ćemo se postarati za njihove potrebe, kako bi što više mladih ostalo na svojim ognjištima, napisao je  Vučić na svom instagram profilu.

Vučić boravi u Mostaru, gde je posetio Sajam privrede, na kojem je razgovarao sa hrvatskim premijerom Andrejem Plenkovićem, kao i sa specijalnim predstavnikom EU za dijalog Beograda i Prištine Miroslavom Lajčakom.

image