Srbija i Balkan

Danas saslušanje osumnjičenih za ubistvo Danke Ilić

Srđan Janković (50) iz Luke i Dejan Dragijević (50) iz Zlota uskoro bi trebalo da budu poslati na psihijatrijsko veštačenje, navode u zaječarskom Višem javnom tužilaštvu
Danas saslušanje osumnjičenih za ubistvo Danke Ilić© FOTO TANJUG/ VLADIMIR ŠPORČIĆ

U Višem javnom tužilaštvu u Zaječaru danas će biti saslušani osumnjičeni za ubistvo Danke Ilić (2) Srđan Janković i Dejan Dragijević. Oni su stiglu u tužilaštvo.

Juče je u tužilaštvo bila i majka Dejana Dragijevića koja je iskoristila pravo da ne svedoči u postupku protiv svog sina i supruga.

Advokat Nebojša Živanović, branilac njenog supruga Radoslava D, izjavio je da je ona privilegovani svedok, s obzirom na to da su osumnjičeni njen sin i suprug, zbog čega je imala zakonsko pravo da ne svedoči u postupku.

Podsetimo, Srđan Janković (50) iz Luke i Dejan Dragijević (50) iz Zlota, osumnjičeni za teško ubistvo dvogodišnje Danke Ilić iz Bora, za čijim se telom neprekidno traga već 12 dana, uskoro bi trebalo da budu poslati na psihijatrijsko veštačenje.

"Pritvor osumnjičenima Srđanu Jankoviću i Dejanu Dragijeviću, po rešenju sudije za prethodni postupak Višeg suda u Zaječaru, ističe 3. maja. Oni će biti poslati na psihijatrijsko veštačenje, čim se za to steknu uslovi", navode u zaječarskom Višem javnom tužilaštvu.

Janković i Dragijević, radnici borskog JKP "Vodovod", tog 26. marta, bili su na radnom zadatku kada je u Banjskom polju nestala dvogodišnja Danka.

Prema priznanju Dragijevića, oni su devojčicu udarili službenim automobilom, zadavili je i bacili na divlju deponiju na Starobanjskom putu, odakle ju je, dva dana kasnije, Dejan zajedno sa ocem Radoslavom (73) i sada pokojnim bratom Daliborom Dragijevićem (40), izmestio na drugu, za sada nepoznatu lokaciju.

image