Srbija i Balkan

Dodik: Srpska će slaviti Marfijev odlazak

Spremni smo da otvorimo novo poglavlje s novim američkim ambasadorom koji dođe, ukoliko pokaže da poštuje Srpsku i njene institucije, a uvereni smo da će se to i desiti nakon što pobedi Donald Tramp, poručio je prvi čovek Republike Srpske
Dodik: Srpska će slaviti Marfijev odlazak© Talha Ozturk/Anadolu Agency/Getty Images

Amerika je poslala najvećeg kriminalca, koji je narušio odnose s celom Republikom Srpskom zbog svojih sumnjivih radnji, poručio je predsednik republike Srpske Milorad Dodik, povodom najave odlaska ambasadora SAD-a Majkla Marfija iz Bosne i Hercegovine.

Dodik je na društvenoj mreži Iks naglasio da će "odlazak štetočine Marfija Srpska slaviti", te da su spremni da otvore novo poglavlje "s novim američkim ambasadorom koji dođe, ukoliko pokaže da poštuje Srpsku i njene institucije".

"A uvereni smo da će se to i desiti nakon što pobedi Donald Tramp", poručio je Milorad Dodik.

On je poručio da je Amerika poslala najvećeg kriminalca, koji je narušio odnose s celom Republikom Srpskom zbog svojih sumnjivih radnji. 

"Prevarant Marfi pred kraj boravka u BiH pokušava da još nešto ušićari. Što nije najavio da će se sastati sa direktorom IDDEEA? I to kad ta agencija potražuje milione za opremu, opravdavajući to novim troškovima nastalim zbog Šmitovih nameta. Taj Marfi i Šmit su obični prevaranti, koji gledaju kako da stvore nered i iza paravana dogovaraju unosne poslove", napisao je predsednik RS i dodao:

"CIK potražuje oko 140 miliona, a sad se i ovi javljaju sa zahtevima. Da kontrolišu izbore i ko će navodno pobediti. Jasno je šta je iza celog procesa uvođenja novih tehnologija, da je to već dogovoren posao i da im se zbog toga toliko žurilo s nametanjima."

Prvi čovek Republike Srpske naglasio je da su izbori u BiH bili fer i pošteni i da su to potvrdile sve relevantne institucije i organizacije zadužene za praćenje svih ovih godina.

"Marfijev odlazak Srpska doživljava kao indirektno priznanje Amerike da je napravila pogrešan izbor što je poslala jednu takvu ličnost, koja je obrukala veliku i moćnu Ameriku na najgori način", zaključio je Dodik.

image