Srbija i Balkan

Vučić primio akreditivna pisma novog ambasadora UAE: Osećajte se kao kod svoje kuće (FOTO)

Predsednik Srbije je još jednom zahvalio predsedniku UAE Mohamedu bin Zajedu "na iskrenom prijateljstvu i spremnosti da ličnim angažmanom pomogne i podrži Srbiju i naš narod"
Vučić primio akreditivna pisma novog ambasadora UAE: Osećajte se kao kod svoje kuće (FOTO)© FOTO TANJUG/ SAVA RADOVANOVIĆ

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić primio je akreditivna pisma novog ambasadora Ujedinjenih Arapskih Emirata Ahmeda Almenhalija.

"Srbija je ponosna na prijateljske veze i strateško partnerstvo sa UAE, koji su utemeljeni na međusobnom uvažavanju i razumevanju. Spremni smo da održimo intenzivan politički dijalog i razmene poseta na visokom i najvišem nivou i u narednom periodu i time damo dodatni impuls razvoju naše sveukupne saradnje", napisao je Vučić na Instagramu i dodao da je još jednom zahvalio predsedniku UAE Mohamedu bin Zajedu "na iskrenom prijateljstvu i spremnosti da ličnim angažmanom pomogne i podrži Srbiju i naš narod".

"Poštovani ambasadore, osećajte se u Beogradu kako kod svoje kuće!", napisano je predsednik Srbije.

Predsednik Srbije primio je akreditivna pisma i novog ambasadora Suverenog Vojnog Malteškog Reda Frančeska Marije Amorusa.

"Zahvalni smo Suverenom vojnom malteškom redu na svim humanitarnim aktivnostima u našoj zemlji, a posebno uvažavamo njihovu kontinuiranu podršku suverenitetu i teritorijalnom integritetu Republike Srbije, kojom, zajedno sa nama, čuvaju tekovine međunarodnog pravnog poretka i hrišćansko nasleđe na Kosovu i Metohiji", napisao je Vučić na Instagramu.

image
VV inauguration
banner