Srbija i Balkan

Da li će Crna Gora biti kosponzor rezolucije o Srebrenici? I Spajić bez odgovora

Crna Gora o tome ima svoj stav, koji je do sada više puta saopšten, rekao je crnogorski premijer
Da li će Crna Gora biti kosponzor  rezolucije o Srebrenici? I Spajić bez odgovoraGetty © Dursun Aydemir/Anadolu

Crnogorski premijer Milojko Spajić nije želeo da odgovori na pitanje da li će Crna Gora biti kosponzor rezolucije o Srebrenici, koja bi trebalo da se nađe na Generalnoj skupštini UN.

Spajić je rekao da Crna Gora o tome ima svoj stav, koji je do sada više puta saopšten.

"Danas to nije tema, ovo danas je tema koja se tiče budućnosti", rekao je Spajić na konferenciji za medije u Vladi Crne Gore, na kojoj je najavljen pretkvalifikacioni tender za deonicu auto-puta.

Ukazao je i da EU vidi veliku promenu u oblasti vladavine prava u Crnoj Gori.

"To su te vrednosti EU, 100 odsto usklađenost sa spoljnom bezbednosnom i odbrambenom politikom i vladavina prava", naveo je Spajić.

Podsetimo da su predstavnici nevladinih organizacija i građanski aktivisti uputili Spajiću i svim ministrima u kabinetu inicijativu da se Crna Gora pridruži državama koje su kosponzori rezolucije UN o genocidu u Srebrenici.

Inicijativu je, osim nevladinih organizacija, podržalo i više građanskih aktivista, među kojima i predsednica Helsinškog odbora za ljudska prava u Srbiji Sonja Biserko, aktivistkinja za ljudska prava Aida Ćorović, ali i bivša ministarka evropskih poslova Crne Gore Jovana Marović.

Komentarišući jučerašnju tvrdnju Mila Đukanovića, da je na političkoj sceni u Crnoj Gori na delu revanšizam, koji je uporedio sa krvnom osveto, Spajić kaže da su "najbolje osvete rezultati u infrastrukturi.

"Želim da se svi osvetimo lošem vođenju države u prošlosti na način što ćemo bolje da vodimo državu i što ćemo infrastrukturu da dignemo na nezamisliv nivo. Po meni je to najbolja osveta na osvetu i da zatvorimo taj krug osveta, nadam se zauvek u Crnoj Gori", poručio je Spajić, preneli su podgorički mediji.

image
VV inauguration
banner