Srbija i Balkan

Bivšem crnogorskom glavnom specijalnom tužiocu ugroženo zdravlje: Započeo i štrajk žeđu

Nakon 23 dana gladovanja, zdravstveno stanje Milivoje Katnić je značajno pogoršano, a pre sedam dana je na kratko boravio u Kliničkom centru, jer je prestao da uzima lekarsku terapiju, ogorčen nereagovanjem vrha Specijalnog državnog tužilaštva Crne Gore na njegove pisane pritužbe što mu se ne dozvoljava da saslušava svedoke
Bivšem crnogorskom glavnom specijalnom tužiocu ugroženo zdravlje: Započeo i štrajk žeđu© R.R./ATAImages

Na zahtev Specijalnog državnog tužilaštva Crne Gore prošle nedelje su angažovana dva veštaka psihijatrijske struke da procene da li je nekadašnji glavni specijalni tužilac Milivoje Katnić u stanju da prati istragu i učestvuje u saslušavanju svedoka, budući da je započeo i štrajk žeđu, navodi podgorička "Pobjeda".

Nakon što su dva veštaka konstatovala da je Milivoje Katnić, iako duže štrajkuje građu, "nepomućene percepcije i sposoban za rasuđivanje", specijalni državni tužilac Miloš Šoškić je zatražio da se angažuje – i treći veštak.

To je bio razlog, kažu izvori "Pobjede" iz Uprave za izvršenje krivičnih sankcija, da se Milivoje Katnić odlučio na poslednji i očajnički korak i od juče u 13 sati počeo je i štrajk žeđu, što mu dodatno ugrožava život.

Zdravlje Milivoja Katnića, koji je pre četrdesetak dana preležao plućnu emboliju, dodatno je narušeno štrajkom glađu na koji se odlučio još 14. aprila, kada mu je određen pritvor do 30 dana.

Nakon 23 dana gladovanja, njegovo zdravstveno stanje je značajno pogoršano, a pre sedam dana je na kratko boravio u Kliničkom centru, jer je prestao da uzima lekarsku terapiju, ogorčen nereagovanjem vrha Specijalnog državnog tužilaštva Crne Gore na njegove pisane pritužbe što mu se ne dozvoljava da saslušava svedoke.

image