Srbija i Balkan

Otvorena Kancelarija RF u Banjaluci, Dodik: U Rusiji vidimo pravičnu stranu današnjeg vremena (VIDEO)

Zapad predvođen Velikom Britanijom i SAD vodi zaveru protiv srpskog naroda, poput one stare "zavadi pa vladaj", poručio je predsednik Republike Srpske Milorad Dodik

Ruska Federacija je naš partner, politički istomišljenik, i mi u Rusiji vidimo pravičnu stranu današnjeg vremena, ali i istorije, rekao je predsednik Republike Srpske Milorad Dodik na svečanosti prilikom otvaranja Kancelarije ambasade Ruske Federacije u Banjaluci.

Naime, Kancelariju su otvorili Dodik i ambasador Rusije u BiH Igor Kalabuhov.

"Zajedno smo gradili i mi u Republici Srpskoj, ne krijući želju da ovde dobijemo konzulat, i to se na kraju dogodilo. Mi to doživljavamo kao emociju, jer je u pitanju Ruska Federacija", naglasio je Dodik.

Predsednik RS je istakao da je ruski predsednik Vladimir Putin veliki čovek i predsednik koji voli svoj narod.

"Potpuno sam siguran da predsednik Putin je i danas na strani mira, ali mira koji podrazumeva odbranu nacionalnih i strateških interesa", ocenio je.

Osim toga, Dodik je podsetio da Republika Srpska nije dozvolila da se uvedu sankcije Rusiji.

"Mi imamo naše snove, koje ćemo znati da realizujemo. Podelićemo ih sa našim ruskim prijateljima zato što su se pokazali da nas razumeju u teškim vremenima po nas", podvukao je predsednik RS i istakao da su svi osim Rusije ušli u reviziju Dejtonskog sporazuma.

Prema njegovim rečima, u Federaciji BiH su prihvatili intervenciju međunarodnog faktora, a Republika Srpska nije remetilački faktor.

"Mi samo tražimo vraćanje na izvorni Dejton. Nećemo ih sada promovisati, dovoljno je da oni znaju", naveo je Dodik i istakao da Zapad predvođen Velikom Britanijom i SAD vodi zaveru protiv srpskog naroda.

"Poput one stare 'zavadi pa vladaj'. To stalno čine na ovim našim prostorima. Na nivou BiH danas je potpuno žigosana Ruska Federacija, a to nije opravdano, jer to rade samo predstavnici jednog naroda. Kada se budu uvažavali i naši stavovi, to će onda biti zvanični stav BiH, do tada to je želja jednog naroda", zaključio je Dodik.

image