Svet

Zelenski: Postoje veliki problemi sa grejanjem i snabdevanjem vodom u više regiona

Građanima Kijeva preporučeno da naprave zalihe vode, a taj grad bi mogao da ostane i bez grejanja, najavio gradonačelnik Kličko
Zelenski: Postoje veliki problemi sa grejanjem i snabdevanjem vodom u više regionawww.globallookpress.com © Oleksii Chumachenko

Predsednik Ukrajine Vladimir Zelenski rekao je da u njegovoj zemlji postoje veliki problemi sa vodosnabdevanjem, dok situacija sa toplotnom i električnom energijom ostaje teška.

"Postoje problemi sa grejanjem, kao i sa snabdevanjem vodom", rekao je Zelenski u video poruci objavljenoj na njegovom Telegram kanalu.

"Najteža situacija je u Kijevu, Vinici i Lavov , ali nažalost, i u mnogim drugim regionima ima velikih problema", nastavio je on.

Zelenski je takođe najavio da će biti potrebni veliki radovi kako bi se stabilizovao energetski sistem.

Kompanija "Kijevvodokanal" pozvala stanovnike ukrajinske prestonice da naprave zalihe vode za tehničke i potrebe domaćinstva, jer u slučaju dužeg nestanka struje mogu početi problemi sa vodosnabdevanjem. 

Tada su u ovom komunalnom preduzeću objasnili da u slučaju nestanka struje neće moći da uspostavi autonomni rad vodovodne opreme. Gradonačelnik Kijeva Vitalij Kličko takođe nije isključio da bi stanovnici prestonice ove zime mogli ostati bez centralnog grejanjam prenosi TASS.

image