Svet

Učinimo seks ponovo sjajnim! Budućnost Trampovih kondoma u rukama EU

Nemački biznismen želi da prodaje Trampova kontraceptivna sredstva, odeću i pića
Učinimo seks ponovo sjajnim! Budućnost Trampovih kondoma u rukama EUwww.globallookpress.com © Gerard Bottino/Keystone Press Agency

Da li biste kupili kondom brenda "Donald Tramp"? Da li će to jednog dana biti moguće zavisi od odluke Kancelarije Evropske unije za intelektualnu svojinu (EUIPO), malo verovatnog mesta za bizarni spor između Trampovog pravnog tima i nemačkog preduzetnika.

Frenk Lindner želi da prodaje niz Trampovih brendova — kondome, odeću, pivo i penušavo vino — i podneo je prijavu EUIPO-u, pošto je ime Tramp zaštićeno.

Ali kompanija DTTM koja se bavi Trampovim brendom, a koju u Evropi zastupa švedska advokatska firma "Poter Klarkson" je protiv plana, prema prepisci dostavljenoj EUIPO-u.

Trampovi advokati tvrde da postoji "verovatnoća zabune u javnosti" jer već postoje hoteli, barovi i restorani koji koriste Trampovo ime u Evropi, kao što je hotel Tramp Turnberi u Škotskoj, prenosi "Politiko".

Međutim, Lindnerov advokat kaže da takvog rizika nema. "Ne postoji verovatnoća zabune između golfa i hotelskih usluga s jedne strane i kondoma, alkohola i bezalkoholnih pića s druge", tvrdi advokat.

Izbor proizvoda kojima se može dati ime Tramp je pomalo neobičan. Tramp je poznati trezvenjak i dve žene sa kojima je navodno imao afere — manekenka Karen Mekdugal i porno zvezda Stormi Danijels — rekle su SiEnEnu (CNN) da Tramp nije voleo da koristi kondome tokom seksualnih odnosa koje su imale sa njim 2006.

U svojoj knjizi, Danijels je rekla da je njena navodna veza sa Trampom podrazumevala "možda najmanje impresivan seks", a nije imala ni mnogo reči hvale za njegov polni organ.

image