Svet

Čavušoglu: Ne podržavamo jednostrane sankcije koje nemaju podršku UN (VIDEO)

Niko ne može da vrši pritisak na Tursku, ona je suverena država i sama odlučuje da li će Rusiji da uvede ograničenja ili ne, rekao je turski ministar spoljnih poslova
Čavušoglu: Ne podržavamo jednostrane sankcije koje nemaju podršku UN (VIDEO)www.globallookpress.com © MFA Russia

Ankara ne podržava sankcije koje su raznim državama uvedene jednostrano, bez podrške UN, izjavio je u sredu turski ministar spoljnih poslova Mevlut Čavušoglu.

Pre sastanka u Indiji sa ruskim ministrom spoljnih poslova Sergejem Lavrovom, Čavušoglu je upitan koliko dugo će, po njegovom mišljenju, Turska moći da se odupire uvođenju antiruskih ograničenja.

"Ne treba da pružamo otpor, Turska, kao suverena država, sama donosi odluke. Ne pridružujemo se nikakvim jednostranim sankcijama, podržavamo samo one koje su uvedene uz podršku UN. Dakle, ne radi se samo o Rusiji, ne podržavamo sankcije uvedene Iranu ili bilo kojoj drugoj zemlji", rekao je turski ministar spoljnih poslova.

"Mi sami donosimo odluke. Niko ne može da vrši pritisak na nas", zaključio je Čavušoglu.

Sergej Lavrov se sastao sa turskim kolegom Čavušogluom na marginama sastanka diplomatskih misija samita G20.

Ranije se ruski ministar već sastao sa indijskim kolegom Subrahmanjamom Džaišankarom u formatu radnog doručka u palati Hajderabad.

Lavrov je doputovao u indijsku prestonicu u utorak uveče kako bi učestvovao na sastanku ministara spoljnih poslova G20, koji se održava od prvog do drugog marta.

image