Svet

Tramp: Nisam silovao spisateljicu

Izbori za Predstavnički dom Kongresa i trećinu Senata biće održani 9. novembra tako da ovaj proces može biti još jedan u nizu pokušaja da se baci ljaga na ime Donalda Trampa
Tramp: Nisam silovao spisateljicuAP © Foto AP Photo/Mary Altaffer, File

Bivši predsednik SAD Donald Tramp dao je iskaz pisanim putem povodom optužbi za silovanje koje je protiv njega podnela spisateljica I. Džin Kerol.

Tramp je negirao sve optužbe, a svedočenje je usledilo nedelju dana nakon što je savezni sudija odbio njegovu molbu da se postupak odloži, prenosi Rojters.

Činjenica da će izbori za Predstavnički dom Kongresa i trećinu Senata biti održani 9. novembra, za samo 20 dana, ukazuje na to da je ovo možda još jedan u nizu pokušaja da se  se baci ljaga na ime Donalda Trampa.

Ipak, anketa En-Bi-Si njuza pokazala je da je u avgustu broj republikanaca koji podržavaju Trampa porastao na 41 procenat, što je za sedam odsto više nego u maju.

Podsetimo, Kerol, bivša kolumnistkinja magazina "El", (78) optužila je bivšeg amerčkog predsednika da ju je silovao krajem 1995. ili početkom 1996. godine u svlačionici robne kuće na Menhetnu. Naknadno je saopštila da planira da tuži Trampa zbog zlostavljanja i nanošenja duševnog bola.

Tramp je ranije rekao da Kerol "nije njegov tip", kao i da je ona izmislila optužbu kako bi prodala svoju knjigu.

Trampov advokat, Alina Haba nakon izjavila je da je on zadovoljan jer je imao priliku da ponovo dokaže istinu.

"Ovaj slučaj nije ništa drugo nego politički trik poput mnogih drugih na dugačkoj listi lova na veštice protiv Donalda Trampa", navela je ona.

image