Svet

Kanada organizuje "dreg" kamp za decu: Za 500 dolara, oblače i šminkaju sedmogodišnjake

Kamp se, prema informacijama dostupnim na internetu, održava od 4 do 7 jula, odnosno 10 do 14 jula, a cena iznosi 460, odnosno 900 kanadskih dolara
Kanada organizuje "dreg" kamp za decu: Za 500 dolara, oblače i šminkaju sedmogodišnjakewww.globallookpress.com © Alex Bona/Keystone Press Agency

Kanadska pokrajina Britanska Kolumbija i grad Vankuver organizatori su dečjeg "dreg kampa", čija je skandalozna uloga da učesnike pretvori u "dreg kraljice".

Kamp je podeljen u dve kategorije i namenjen je za decu juniore od 7 do 11 godina i za tinejdžere od 12 do 17 godina.

Kamp se, prema informacijama dostupnim na internetu, održava od 4. do 7. jula, odnosno 10. do 14. jula, a cena iznosi 460, odnosno 900 kanadskih dolara.

"Da li uživate da se izražavate kroz odeću, šminku i performanse? Da li imate alter ego koji samo čeka da stupi na scenu? Predvođeni nekim od poznatih i vodećih dreg umetnika u Vankuveru, naučićete kako da podignete svoje unutrašnje samopouzdanje, pokažete svoje prave boje, a možda čak i oslobodite potisnutu divu u sebi! Pridružite se nekim od najneverovatnijih dreg umetnika u Vankuveru i naučite kako dreg može da vam ulepša život!", navodi se u sramnom pozivu mladima i deci. 

Na pitanje organizatora da li je dreg za decu, odgovaraju da je za svakoga!

"Svi učenici će dobiti početni komplet šminke za dreg", navodi se u programu ove manifestacije, koja za ozbiljnu novčanu sumu ne uključuje čak ni flašu vode, grickalice ili ručak.

"Dreg", od engleske reči "drag", označava posebnu odeću, koje muškarci oblače imitirajući žene. "Dreg kraljice" ne moraju biti gej muškarci, niti transrodne osobe, jer njihovo preoblačenje, kako tvrde, ima ulogu zabavnog performansa. Međutim, u poslednjih nekoliko godina nijedna gej parada ne može da prođe bez "dreg kraljica".

image