Svet

Još jedan NATO saveznik sa "svastikom": I na Tajvanu proslavljaju Hitlerov rođendan

Petorica mladića proslavili su dan firerovog rođenja uz "prikladnu" nacističku scenografiju i pozdrave
Još jedan NATO saveznik sa "svastikom": I na Tajvanu proslavljaju Hitlerov rođendanwww.globallookpress.com © Scherl

Hitlerov rođendan poslužio je kao "lakmus papir" za testiranje nacističkih obožavatelja, a poslednji u nizu ljubitelja "svastike" detektovani su kod još jednog NATO saveznika- na Tajvanu.

Grupa Tajvanaca, naime, proslavila je rođendan Adolfa Hitlera u jednom restoranu u istočnom okrugu grada Tajčung, i to, naravno uz "prikladnu" scenografiju u vidu nacističke zastave nemačkog Rajha i druge sa obeležjem "crnog sunca".

Prevodilac sa međunarodno nepriznatog Tajvana Džejms Karli, posvedočio je, a preneo "Tajvan njuz", da je "veseljaka" bilo petorica i da su oni, na mandarinskom jeziku rekli da slave Hitlerov rođendan, koji pada 20. aprila.

Oni su, sedeli do Karlija u restoranu, pa tako nije mogao da ne primeti da je jedan od Hitlerovih fanova po dolasku, prijatelje pozdravio nacističkim pozdravom, na koji su mu oni, na isti, zlokoban način i odgovorili.

Karli koji je poznat na društvenim mrežama na Tajvanu, objavio je i fotografiju muškaraca na svojim stranicama na Fejsbuku i Instagramu i zapitao se da li je moguće da mladići, uprkos lakom pristupu informacijama u digitalnom dobu, zaista ne znaju kakve su sve zločine počinili nacisti tokom drugog Svetskog rata.

U to naravno, sumnja, a zbog toga što još ima onih koji podržavaju nacističku ideju, kaže da mu se, nakon spektakla u restoranu, jednostavno - smučilo.

image