Svet

Sindrom gafova u Beloj kući: Bajdenovi lapsusi prešli na potpredsednicu, ili podsvest radi? (VIDEO)

"Kada uložimo u čistu energiju, električni transport i smanjimo populaciju, više naše dece će moći da udiše čist vazduh i pije čistu vodu", kazala je potpredsednica SAD
Sindrom gafova u Beloj kući: Bajdenovi lapsusi prešli na potpredsednicu, ili podsvest radi? (VIDEO)Getty © Photo by Chip Somodevilla/Getty Images

Nakon bizarnih gafova predsednika SAD Džozefa Bajdena, koji ne prestaju da zabrinjavaju američku i svetsku javnost, čini se da je i potpredsednica Kamala Haris krenula tim putem. Naime, govoreći na konferenciji posvećenoj borbi protiv klimatskih promena, Haris je napravila neobičan lapsus i pozvala na "smanjenje populacije zarad budućih generacija", prenose "RIA Novosti".

"Kada uložimo u čistu energiju, električni transport i smanjimo populaciju, više naše dece će moći da udiše čist vazduh i pije čistu vodu", kazala je potpredsednica SAD Kamala Haris na konferenciji o klimatskim promenama.

Haris je napomenula da Sjedinjene Države imaju globalni cilj da smanje emisije gasova staklene bašte do 2030. godine i potpuno obustave ovaj proces do 2050. godine. Kako je navela, zemlja je spremna da ulaže u ovo i da je to doprinos ne samo lokalnoj ekonomiji, već i zdravlju svih Amerikanaca.

Međutim, kako proizlazi iz ispravljenog teksta govora potpredsednice, objavljenog na sajtu Bele kuće, navodi se da nije mislila na "populaciju" (population), već na "zagađenje" (pollution).

Američka potpredsednica kao da je od šefa Bele kuće pokupila "virus gafova", pošto i sama počinje da u javnosti izgovara stvari zbog kojeg se ljudi u SAD pitaju da li je sposobna za obavljanje te visoke funkcije.

Naime, u julu prošle godine, Haris je dala još jednu bizarnu izjavu, rekavši da u Sjedinjenim Državama svakodnevno ima "ženskih trudnoća, što je ozbiljan problem za zemlju".

"Slušajte, žene zatrudne u Americi svaki dan, a ovo je ozbiljan problem", kazala je američka zvaničnica tokom govora na temu abortusa.

Ona je dodala da vlasti moraju brzo da reaguju u trenutnoj situaciji kako bi vratile "zaštitne mere" za žene koje su suočene sa "rizikom" zbog sudske odluke kojom su poništene ustavne garancije prava na abortus.

image