Svet

Bajden priznao Hanterovo dete za sedmo unuče: Završena drama oko DNK testa, striptiza i krek kokaina

Ovo nije političko pitanje, to je porodična stvar, rekao je Džozef Bajden
Bajden priznao Hanterovo dete za sedmo unuče: Završena drama oko DNK testa, striptiza i krek kokainawww.globallookpress.com © IMAGO/Shawn Thew / Pool via CNP

Problematični sin američkog predsednika Džozefa Bajdena priznao je ćerku kada je DNK testom potvrđeno da je on otac devojčice Nejvi, koju je dobio sa ženom iz Arkazasa, Landen Roberts, koju je upoznao u striptiz klubu u Vašingtonu.

Sada je predsednik SAD Džozef Bajden, prvi put od kada je završena sudska drama oko priznanja deteta i alimentacije, prvi put javno priznao svoje sedmo unuče.

"Naš sin Hanter i Landen zajedno rade na negovanju odnosa koji je u najboljem interesu svoje kćerke Nejvi, čuvajući njenu privatnost što je više moguće u budućnosti", naveo je Bajden u saopštenju, a preneo magazin "Pipl".

"Ovo nije političko pitanje, to je porodična stvar", rekao je Bajden i dodao: "Džil (prva dama) i ja želimo samo ono što je najbolje za svu našu unučad, uključujući Nejvi".

Landen Roberts je u maju 2019. podnela tužbu, tražeći DNK test kako bi se potvrdilo da je Hanter otac devojčice, ubrzo nakon što je on uklonio Robertsovu i dete iz svog zdravstvenog osiguranja.

Predsednikov sin je poznanstvo sa Robertsovom opisao u memoarima iz 2021. godine, rekavši da se to dogodilo dok je bio duboko zavisan od alkohola i droga, uključujući krek kokain.

"Nisam se sećao našeg susreta, toliko sam malo imao veze sa realnošću. Bio sam u neredu, ali nered za koji sam preuzeo odgovornost", napisao je Hanter Bajden.

Predsednik Bajden, koji je privrženost porodici učinio centralnim delom svog javnog imidža, suočavao se sa kritikama političkih rivala i stručnjaka zbog toga što nije priznao unuku.

Hanter Bajden ima još četvoro dece, uključujući sina Boa, rođenog 2020. sa suprugom Melisom Koen. Ime je dobio po predsednikovom pokojnom sinu koji je preminuo od tumora mozga 2015. godine.

Bajdenova unučad je odigrala značajnu ulogu tokom njegovog predsedničkog mandata, pa su tako često pratili predsednika ili prvu damu na putovanjima i redovno posećivali Belu kuću.

Bajden je takođe pripisao zasluge svojoj unučadi što ga je ubedila da u trci za Belu kuću 2020. godine izazove tadašnjeg predsednika Donalda Trampa.

Za sada nije poznato da li će Bajdenovi posetiti unuku Nejvi i njenu majku Landen, koje sada žive u Arkanzasu.

image