Svet

Slobodarska partija Austrije u poseti talibanima: Pokazaćemo Evropi pravu sliku Avganistana

"Članovi Slobodarske partije Austrije ocenili su da je situacija u Avganistanu mnogo bolja od onoga što su čuli iz medija", navodi se u saopštenju avganistanskog ministarstva spoljnih poslova
Slobodarska partija Austrije u poseti talibanima: Pokazaćemo Evropi pravu sliku Avganistanawww.globallookpress.com © Saifurahman Safi

Grupa austrijskih političara u poseti Kabulu uverila je privremenu talibansku administraciju da će prikazati "pravu sliku" Avganistana u Evropi.

Prema avganistanskom Ministarstvu spoljnih poslova, vodeći članovi Slobodarske partije Austrije sastali su se u nedelju u Kabulu sa privremenim ministrom inostranih poslova Mavlavijem Amirom Kan Mutakijem.

"Članovi Slobodarske partije su naglasili i obećali da će Evropi prikazati pravu sliku trenutne situacije u Avganistanu i podeliti je sa svojim zvaničnicima, narodom i zemljama Evropske unije", navodi se u saopštenju Ministarstva.

Citirajući jednog od članova Slobodarske partije, u saopštenju se "sa žaljenjem konstatuje da sadašnja vlada Avganistana, koja je obezbedila sigurnost i stavila tačku na četiri decenije sukoba u Avganistanu, ipak nije priznata".

Privremeni ministar spoljnih poslova je razgovarao i o pružanju konzularnih usluga i drugih pogodnosti za državljane Avganistana u Beču.

"Članovi Slobodarske partije Austrije ocenili su da je situacija u Avganistanu mnogo bolja od onoga što su čuli iz medija", navodi se u saopštenju.

image