Svet

Turska odgovorila na teroristički napad: Vazdušni napadi na PKK na severu Iraka

Vojne snage Ankare uništile su 20 ciljeva zabranjene kurdske grupe Radničke partije Kurdistana čiji "Bataljon besmrtnika" je izveo bombaški napad ispred zgrade Ministarstva unutrašnjih poslova u Ankari
Turska odgovorila na teroristički napad: Vazdušni napadi na PKK na severu Irakawww.globallookpress.com © Ak Party

Turska je izvela vazdušne napade na severni deo Iraka i uništila 20 ciljeva zabranjene kurdske grupe Radničke partije Kurdistana (PKK), posle terorističkog napada koji je PKK juče izvršio u Ankari, navodi se u saopštenju turskog Ministarstva unutrašnjih poslova, prenosi Tanjug.

Turska vojska je pojačala vazdušne napade na severne iračke baze PKK u Gari, Hakurku, Metini i Kandilu navodi se u saopštenju, izveštava Rojters. 

Novinski sajt "ANF njuz", blizak PKK, objavio je da je grupa pod nazivom "Bataljon besmrtnika" izvela bombaški napad u turskoj prestonici Ankari. Dvojica terorista izvela su bombaški napad ispred zgrade Ministarstva unutrašnjih poslova u Ankari, a u napadu su lakše povređena dvojica policajca. Jedan napadač se razneo u eskploziji, a drugog je ubila policija, navele su turske vlasti.

Napad se dogodio u centralnoj četvrti Kizilaj, na dan kada je predsednik Turske Redžep Tajip Erdogan prisustvovao sednici parlamenta, koji je udaljen samo kilometar od zgrade MUP-a.

Erdogan je izjavio da teroristi, koji su izveli bombaški napad ispred Ministarstva unutrašnjih poslova u Ankari nisu uspeli u svom poslednjem pokušaju da ugroze mir i bezbednost građana.

"Oni nisu ostvarili svoje ciljeve i nikad ih neće ostvariti", rekao je Erdogan obraćajući se poslanicima u turskom parlamentu.

Erdogan je dodao da će Turska i ubuduće nastaviti da obezbeđuje južne granice od kurdskih pobunjenika.

image