Svet

Austrijski političar svedok napada na lidera AfD-a: Odjednom je pao, pronađen špric

Dva momka su kružila oko njega, a onda je Krupal ubrzo pao. Policija i obezbeđenje su ga okružili, doneli su nosila i odveli ga u bolnicu, kazao je Gerlad Gros
Austrijski političar svedok napada na lidera AfD-a: Odjednom je pao, pronađen špric© Jens Schlueter/Getty Images

U trenutku napada na lidera desničarske partije Alternativa za Nemačku (AfD) Tino Krupal je bio okružen svojim pristalicama, koji su hteli da se slikaju sa njim, dok su dva momka kružila oko njega, rekao je austrijski političar Gerald Gros, koji je u trenutku napada bio sa pomenutim političarom.

"Imali smo sastanak u 6 sati u Ingolštatu, čestitao sam Krupalu, koji je stajao u okruženju svojih pristalica, u nameri da se slikaju sa njim. Dva momka su kružila oko njega, a onda je Krupal ubrzo pao. Policija i obezbeđenje su ga okružili, doneli su nosila i odveli ga u bolnicu", kazao je Gros.

Kako je dodao, policija je rekla da se ne priča o tome i da se ne diže panika, da bi ubrzo stigla kriminalistička policija, koja je tražila neke dokaze.

"U blizini njegovog automobila pronađen je špric veličine oko 2 cm, a kako je to povezano sa fizičkim stanjem Krupala - saznaćemo. On se trenutno nalazi u bolnici u Ingolštatu", pojasnio je.

Podsetimo, lider desničarske partije Alternativa za Nemačku Tino Krupala (48), hospitalizovan je posle "nasilnog incidenta" na partijskom skupu u gradu Ingolštatu u Bavarskoj.

Njegova stranka nije saopštila detalje incidenta, prenosi Tanjug izveštaj "Dojče velea".

Centrala stranke AfD je navela da je on hospitalizovan u Ingolštatu gde je prisustvovao stranačkom skupu uoči pokrajinskih izbora u Bavarskoj zakazanih za nedelju.

image