Svet

Ukratko 21. oktobar: Teški razgovori Vučića i "petorke"; Dan sećanja na streljanja u Kragujevcu 1941.

Završeni su sastanci predsednika Srbije sa zapadnim posrednicima koji su došli sa namerom da ponovo "pokrenu dijalog" Beograda i Prištine. O tome će se, kako je rekao izaslanik EU Miroslav Lajčak, raspravljati naredne nedelje u Evropskom savetu
Ukratko 21. oktobar: Teški razgovori Vučića i "petorke"; Dan sećanja na streljanja u Kragujevcu 1941.© FOTO TANJUG/ VLADIMIR ŠPORČIĆ
  • Predsednik Srbije Aleksandar Vučić sastao se sa "velikom petorkom" u Predsedništvu Srbije, a razgovori su, po njegovim rečima, bili teški. 

    Očekuje se ispunjavanje obaveza obe strane iz francusko-nemačkog plana, kao i prethodnih dogovora, poručio je specijalni predstavnik EU za dijalog Beograda i Prištine Miroslav Lajčak.

  • Izrael planira da pojača napade na Pojas Gaze od subote uveče, izjavio je portparol Izraelskih odbrambenih snaga Danijel Hagari; Humanitarna pomoć počela da pristiže kroz granični prelaz Rafa; Oko 100.000 ljudi na pro-palestinskim demonstracijama u Londonu.
  • Indija je danas uspešno izvela prvo lansiranje rakete za svoju buduću orbitalnu misiju "Gaganjan" sa posadom, prenela je Indijska organizacija za istraživanje svemira (ISRO).
image