Svet

Moskva: Rezultati samita potvrdili spremnost G20 da rade zajedno

Predstavnica Rusije na samitu G20 izjavila je da su sve države izašle kao pobednice jer su uspele da dođu do sporazuma i usvoje deklaraciju.
Moskva: Rezultati samita potvrdili spremnost G20 da rade zajednowww.globallookpress.com © Christoph Soeder

Ruska predstavnica na samitu G20 Svetlana Lukaš rekla je da su rezultati samita potvrdili da su zemlje spremne da rade zajedno i traže izbalansiran pristup svetskim problemima, svi učesnici su "ostali pobednici".

"Verujem da su sve strane - i Rusija, i prijateljske zemlje, i one neprijateljske - pre pobedile nego izgubile. Sudeći po razgovorima sa drugim kolegama, mnoge zemlje su istog mišljenja. Ali najvažnije je da smo uspeli da se dogovorimo", rekla je Lukaš.

Svetlana Lukaš je dodala da u ovom trenutku, kada je čak i predsednik Vidodo u uvodnom govoru rekao da je povratak u hladni rat nedopustiv, čak i u uslovima ignorisanja Rusije čitavu godinu, države članice G20 su uspele da dođu do sporazuma koji odgovaraju svim stranama i pokazuju uravnotežen pristup svetskim problemima i spremnost G20 da rade zajedno.

Samit G20 održan je na indonežanskom ostrvu Bali 15. i 16. novembra. Indija je sledeća predsedavajuća zemlja samita G20.

image
VV inauguration
banner