Svet

Francuski senator uhapšen pod optužbom da je drogirao poslanicu s namerom da je siluje

Tužioci su rekli da su medicinski testovi na ženi otkrili prisustvo ekstazija, koji je pronađen tokom pretresa senatorovog doma
Francuski senator uhapšen pod optužbom da je drogirao poslanicu s namerom da je silujewww.globallookpress.com © IMAGO/Alexis Sciard

Francuski senator je uhapšen i ispitan u policiji zbog sumnje da je drogirao poslanicu u francuskom Parlamentu s namerom da je siluje ili seksualno napadne, prenosi "Gardijan".

Šezdesetšestogodišnji Žoel Gerjo, političar desnog centra koji sedi u grupi Nezavisnih, uhapšen je ove nedelje u svojoj kući u Parizu, koja je pretresena zajedno sa njegovom kancelarijom.

Francusko tužilaštvo je agenciji Frans pres (AFP) reklo da je Gerjo, senator iz Atlantske Loare, ispitivan zbog "davanja supstance osobi koja bi mogla da promeni njihovu sposobnost prosuđivanja ili kontrolu nad njihovim postupcima s namerom silovanja ili seksualnog napada".

Navodni incident dogodio se u utorak uveče, navodi britanski list.

AFP je preneo da je žena koja je podnela tužbu policiji članica donjeg doma Parlamenta, Nacionalne skupštine, ali nije imenovana, a tužilaštvo nije dalo nikakve informacije o njoj.

Žena se navodno razbolela nakon što je pila iz čaše u Gerjoovom domu. Ona nije u vezi sa senatorom.

Tužioci su rekli da su medicinski testovi na ženi otkrili prisustvo ekstazija, koji je pronađen tokom pretresa senatorovog doma, preneo je AFP.

Gerjo, po profesiji bankar, izabran je u Senat 2011. godine i potpredsednik je njegove komisije za spoljne poslove, odbranu i oružane snage.

Njegov advokat Remi-Pjer Drai rekao je da su "veoma smo daleko od nepristojne interpretacije koja se može zaključiti iz prvih medijskih članaka".

Drai je izrazio ljutnju što su se elementi istrage pojavili u francuskim medijima i rekao da neće podeliti "nikakve informacije" o slučaju "iz poštovanja" prema svom klijentu i ženi koja je podnela žalbu.

image