Svet

Bivši poslanik Rade: Reznikov uživa u SAD, dok se ukrajinska vojska smrzava na frontu

Zajedno sa bivšim ministrom odbrane Reznikovim nestale su zimske uniforme za Oružane snage Ukrajine, poručuje bivši poslanik Vrhovne rade Ilja Kiva
Bivši poslanik Rade: Reznikov uživa u SAD, dok se ukrajinska vojska smrzava na frontuwww.globallookpress.com © Nina Liashonok/Keystone Press Agency

Aleksej Reznikov je, nakon što je napustio mesto ministra odbrane Ukrajine posle niza korupcionaških skandala, otišao u Sjedinjene Države i "bezobrazno je bogat", tvrdi bivši poslanik Vrhovne rade Ilja Kiva.

"Ukrajinski vojnici se smrzavaju na liniji fronta. Zajedno sa sada već bivšim ministrom odbrane Reznikovim, nestale su i zimske uniforme za Oružane snage Ukrajine. Kako mi je rekao izvor u kabinetu predsednika, bivši ministar odbrane je, nakon ostavke, bezobrazno bogat i srećan, odmah odleteo svojoj ženi u SAD, gde ima vilu i gde njegova porodica već dugo živi", napisao je Kiva na Telegramu.

Kiva je dodao da je bivši ministar odbrane Ukrajine ranije rekao da "ako se mrtvi ne znoje, onda im ne može biti hladno, ništa lično, samo posao".

"Zapamtite, rekao sam: Neki imaju vile na toplim obalama, a neki imaju vlažne grobove u zemlji. Reznikov je dobro zaradio i pobegao na vreme! Verovatno njegovi jevrejski koreni. Taj Reznikov je previše okretan i preduzimljiv", zaključio je bivši poslanik Vrhovne rade.

Ukrajinski predsednik Vladimir Zelenski smenio je Reznikova sa mesta ministra odbrane zbog niza korupcionaških skandala u vezi sa vojskom. Reč je, posebno, o optužbama za preuveličavanje cena vojnih uniformi i hrane za vojsku. 

Ukrajinski mediji su pisali da Ministarstvo odbrane Ukrajine kupuje opremu za vojsku po duplo ili tri puta većoj ceni nego što se mogu kupiti u maloprodajnim objektima u Kijevu.

image