Svet

Poljska optužila Rusiju za narušavanje vazdušnog prostora: Nemamo dokaz, ali znamo da je raketa ruska

Pratili smo raketu na radaru, nakon čega je napustila naš vazdušni prostor. Vršimo dodatnu proveru, rekao je načelnik Generalštaba Oružanih snaga Poljske general Veslav Kukula
Poljska optužila Rusiju za narušavanje vazdušnog prostora: Nemamo dokaz, ali znamo da je raketa ruskawww.globallookpress.com © Petrov Sergey/news.ru

Ruska raketa jutros je ušla u vazdušni prostor Poljske, saopštio je načelnik Generalštaba Oružanih snaga te zemlje general Veslav Kukula, prenose "RIA Novosti".

"Sve ukazuje da je ruska raketa upala u vazdušni prostor Poljske. Pratili smo je na radaru, nakon čega je napustila naš vazdušni prostor. Vršimo dodatnu proveru", kazao je Kukula.

Međutim, načelnik Generalštaba Oružanih snaga Poljske nije dao nikakva dodatna objašnjenja i nije pružio nikakve dokaze.

Poljski predsednik Andžej Duda razgovarao je sa generalnim sekretarom NATO-a Jensom Stoltenbergom o situaciji sa kršenjem vazdušnog prostora od strane Ukrajine, izjavio je šef kabineta poljskog lidera Marčin Mastalerek.

"Razgovor o narušavanju poljskog vazdušnog prostora između poljskog predsednika i generalnog sekretara NATO-a Jensa Stoltenberga je završen. Od samog početka smo u stalnom kontaktu sa našim saveznicima", naveo je Mastalerek na Iksu.

Operativna komanda Oružanih snaga Poljske saopštila je da je neidentifikovani vazdušni objekat ušao u poljski vazdušni prostor sa ukrajinske strane, praćen protivvazdušnom odbranom, a zatim je nestao sa radara.

Predsednik Poljske Andžej Duda zakazao je hitan sastanak sa vojnim vrhom nakon narušavanja vazdušnog prostora od strane Ukrajine, navodi se na sajtu kancelarije predsednika.

image