Svet

Holandija: Bezbednost seksualnih radnica pod lupom nadležnih, prostitutke se osećaju ugroženo

Seksualne radnice su se žalile da se platforme za pregled seksualnih usluga sve više zloupotrebljavaju za deljenje privatnih podataka radnica i širenje neistina koje imaju trajan uticaj na njihovu bezbednost
Holandija: Bezbednost seksualnih radnica pod lupom nadležnih, prostitutke se osećaju ugroženowww.globallookpress.com © Velar Grant

Holandsko nadzorno telo za zaštitu privatnosti istražuje sajt za pregled seksualnih usluga zbog zabrinutosti za bezbednost seksualnih radnica koje upozoravaju da se osećaju ugroženo.

U pitanju su veb-sajtovi kao što su na kojima klijenti-korisnici objavljuju "recenzije" i dele svoja iskustva o seksualnim radnicima, prenosi dnevnik "NL Tajms".

Platforme za pregled seksualnih usluga se sve više zloupotrebljavaju za deljenje privatnih podataka seksualnih radnica i širenje neistina koje imaju trajan uticaj na njihovu bezbednost.

Da bi skrenuli pažnju na ovaj ozbiljan problem, desetine seksualnih radnica su se pobunile u centrima za podršku koje subvencioniše država, a s obzirom da se u ovom slučaju radi i o kršenju zaštite ličnih podataka, uprava za lične podatke (AP) je intervenisala i pokrenula istragu nakon više desetina pritužbi.

Prema tvrdnjama pet seksualnih radnica, platforma "GirlsRivju" predstavlja veliki bezbednosni rizik jer korisnici mogu da dele informacije o lokacijama i pseudonimima seksualnih radnika, a pored toga, administratori veb stranica ne intervenišu kada se objavljuju i dele neistine o seksualnim radnicama.

Na primer, korisnici seksualnih usluga tvrde da je bezbedno praktikovati seks bez zaštite sa određenim seksualnim radnicima ili objavljuju da neke vole grubosti i da sa njima treba "čvrsto postupati".

Nakon takvih objava targetirane seksualne radnice se suočavaju sa muškarcima koji zahtevaju takve ekstremne usluge i ljute se kada to ne dobiju, što predstavlja značajan bezbednosni rizik.

image
VV inauguration
banner