Svet

Ruski komičari ponovo nasamarili Andžeja Dudu: "Veruj mi, ne želim rat sa Rusijom" (VIDEO)

Prvi čovek Poljske "razgovarao je sa Emanuelom Makronom" u noći kada je na poljsku teritoriju pala raketa
Ruski komičari ponovo nasamarili Andžeja Dudu: "Veruj mi, ne želim rat sa Rusijom" (VIDEO)© Tanjug/AP Photo/Andrew Kravcenko, File

Poljski predsednik Andžej Duda opet je naseo na šalu ruskog komičarskog tandema Vovan i Leksus, pošto je razgovarao s jednim od njih misleći da telefonira s francuskim predsednikom Emanuelom Makronom. Sve se dešavalo u noći kada je raketa pogodila poljsku teritoriju, pri čemu je nastradalo dvoje meštana.

Komičari su objavili skoro osmominutni snimak u kom Duda uverava Makrona da ne želi sukob s Rusijom i kaže da je veoma zabrinut.

"Emanuele, veruj mi, veoma sam oprezan", rekao je Duda sagovorniku. "Ne želim da ratujem s Rusijom i, veruj mi, vrlo sam oprezan, vrlo oprezan."

Dudina kancelarija objavila je na Tviteru da je predsednika posle eksplozije projektila u Pševodovu pozvala osoba koja se predstavila kao Emanuel Makron. Međutim, Duda je po neobičnom načinu izražavanja sagovornika shvatio da je možda u pitanju šala i prekinuo vezu.

Vovan i Leksus zvali su Dudu i 2020. godine. Tada je poljski lider mislio da razgovara s generalnim sekretarom UN Antoniom Guterešom.

Ruski komičari prešli su ranije i Makrona i bivšeg britanskog premijera Borisa Džonsona.

 

image