Svet

Taker Karlson: Američke službe su me špijunirale pre intervjua s Putinom

Moskva je tokom pregovora o uslovima jasno istakla da do intervjua neće ni doći, ako vest o njemu procuri, objasnio je američki novinar koji je zbog toga tu informaciju sakrio i od producenata i od žene. Međutim, novinari "Njujork tajmsa" su ipak znali da se sprema intervju sa Putinom
Taker Karlson: Američke službe su me špijunirale pre intervjua s Putinomwww.globallookpress.com © IMAGO/Gavriil Grigorov/Kremlin P

Američkog novinara Takera Karlsona su pre intervjua sa ruskim predsednikom Vladimirom Putinom pratile američke službe, rekao je on za "Blejz".

Intervju je, kako je objasnio, pripreman dve godine, i on nikome o tome nije pričao, ali je informacija ipak došla do redakcije "Njujork tajmsa".

"Zvao me je novinar 'Njujork tajmsa', a mog druga jedan njihov reporter. Raspitivali su se kad će biti intervju s Putinom. Nisu mogli da znaju. Nikom nisam govorio, ni ženi, ni producentu ni deci. Očigledno da su ponovo to uradili, dali su informacije novinarima da spreče intervju", rekao je otvoreno Karlson.

Moskva je tokom pregovora o uslovima intervjua jasno istakla da, ako vest o intervjuu procuri, neće ga ni biti.

Novinar je ubeđen da su ga pratili iz Agencije za nacionalnu bezbednost SAD.

image