Svet

Ukrajinski političar: Zalužni dobio otkaz jer se umešao u korupcijske šeme Zelenskog

Bivši glavnokomandujući Oružanih snaga Ukrajine je zasmetao zločinačkoj vlasti, koja je pomoć Zapada u vidu oružja i finansija krala i koristila za svoje interese, ocenio je Medvedčuk
Ukrajinski političar: Zalužni dobio otkaz jer se umešao u korupcijske šeme ZelenskogGetty © Andriy Andriyenko/SOPA Images/LightRocket

Jedan od razloga zbog kojeg je bivši glavnokomandujući Oružanih snaga Ukrajine Valerij Zalužni dobio otkaz može da bude borba za korpucijske šeme, rekao je opozicioni političar i predsednik saveta pokreta "Druga Ukrajina" Viktor Medvedčuk.

Zalužni je nedavno postao nezavisan, ako se uzme u obzir autoritet koji je imao, ukazao je Medvedčuk. Rejting Zalužnog na predsedničkim izborima bi bio daleko viši od rejtinga Zelenskog, pojasnio je, pozivajući se na ankete.

Zalužni je počeo direktno da se meša u pitanja nabavke oružja i tako se umešao u borbi za korupcijske šeme, dodao je Medvedčuk.

Naime, zasmetao je zločinačkoj vlasti Zelenskog i njegovoj "eliti", koja je pomoć Zapada u vidu oružja i finansija krala i koristila za svoje interese, ocenio je.

Bivši glavnokomandujući Oružanih snaga Ukrajine, koji je smenjen početkom februara, mogao bi da se vrati u politiku, rekao je Medvedčuk.

U Ukrajini je, kako je rekao, to omiljena stvar. Međutim, to ne bi promenilo situaciju u zemlji, spoljna politika ostala bi ista, "država će biti ista, ljudi će se mučiti", zaključio je.

Govoreći o mobilizaciji u Ukrajini, Medvedčuk je rekao da je to zločin protiv stanovništva.

"Došlo je do toga da u zapadnoj Ukrajini kopaju bunkere kao u slavna vremenima, u kojima se kriju oni koji podležu regrutaciji. Nije ovo samo užasno, nije ovo samo greh – ovo je užasan zločin nad ljudima", rekao je on.

image