Svet

Ovaj put bez Klintona: Monika Levinski pokrenula političku kampanju

Najpoznatija ljubavnica Amerike poziva građane da iskoriste pravo glasa
Ovaj put bez Klintona: Monika Levinski pokrenula političku kampanjuwww.globallookpress.com © Globe Photos/ZUMAPRESS.com

Bivša ljubavnica i omiljena pripravnica nekadašnjeg predsednika Amerike Bila Klintona, Monika Levinski pokrenula je kampanju kako bi žene podstakla da glasaju. Nova modna linija "Ti imaš moć" biće lansirana u saradnji sa organizacijom "Vot.org".

Nekada prva ljubavnica Amerike i žena o čijim je veštinama oralnog seksa raspravljao i američki Kongres, postala je zaštitno lice modne kuće "Reformejšn",a kampanja koju su pokrenuli, kako navode američki mediji, ima za cilj da "podseti" ljude na njihovu glasačku moć.

"Glasanje je korišćenje vašeg glasa da biste se čuli, i to je najvažniji aspekt demokratije", poručila je Levinski, koja je dodala i da "ako ne želite da se žalite naredne četiri godine morate izaći i glasati".

Monika Levinski imala je 22 godine kad se upustila u strastvenu vezu sa 27 godina starijim američkim predsesnikom koji je, kada se za aferu saznalo, sve demantovao pre nego što je napokon priznao da je imao "neprikladan fizički kontakt" sa stažistkinjom.

Levinski je kasnije bivšeg dečka, a Hilarinog muža optuživala kako je "zloupotrebio moć" u njihovoj vezi, te kako je on "najmoćniji čovek na planeti sa dovoljno životnog iskustva da zna bolje".

Kao deo kampanje, veb-sajt "Reformejšn" sadrži i informacije o registraciji za glasanje. Kompanija je takođe donirala 25.000 dolara za "Vout.org", najveću nestranačku organizaciju u zemlji koja radi na tome da podstakne ljude da učestvuju u procesu glasanja.

U intervjuu objavljenom u ponedeljak u časopisu "El", gospođa Levinski je rekla da je to partnerstvo odgovor na povećanu frustraciju i apatiju birača u vezi sa predsedničkim izborima u novembru.

Zanimljivo je, međutim i političko opredeljenje bivše Klintonove ljubavnice. Ona je više puta negativno komentarisala Donalda Trampa, a po svemu sudeći nije ni velika obožavateljka Bajdena.

"Ne bih da budem ejdžista, ali bi trebalo da postoji starosna granica za odlazak u penziju za izabrane zvaničnike, kao i ograničenja njihovih mandata, posebno kada se uzme u obzir da dugoročne odluke mogu uticati na građane, naciju i svet godinama nakon mandata", poručila je svojevremeno Levinski, očigledno misleći na Bajdena.

Sudeći po pisanju američkih medija, omiljeni američki lideri njoj su Klintonovi. I to oboje – pa je, tako "Njujork tajms" svojevremeno preneo njenu izjavu da je na izborima 2016. godine glasala za Hilari Klinton.

Možda, najnovija kampanja Levinske najavljuje njen politički prevrat - odevena u jarko crvenu haljinu, da li se bivša ljubavnica Klintona, sada ipak priklanja Republikancima?

image