Svet

Rat bandi nakon ubistva repera: Eksplozije odjekivale Amsterdamom

Iz policije je saopšteno da su eksplozije najverovatnije povezane sa ubistvom repera
Rat bandi nakon ubistva repera: Eksplozije odjekivale Amsterdamom© Tanjug/AP/Peter Dejong

Niz eksplozija u koje su navodno umešane bande dogodio se u Amsterdamu ove nedelje nakon ubistva repera Denzela Silosa za koga su dugo kružile glasine da je bio umešan u organizovani kriminal.

U utorak uveče dogodile su se, kako prenose holandski mediji, četiri eksplozije u holandskoj prestonici, na dve zgrade u kojima se incident dogodio ispisan je grafit "Rat", a policija je privela osumnjičene.

Iz policije je saopšteno da su najverovatnije eksplozije povezane sa smrću 26-godišnjeg Silosa, koji je ubijen u nedelju ujutro u Amsterdamu.

Silos je navodno prisustvovao jednoj zabavi sa prijateljima u subotu uveče. Dok je odlazio sa zabave, on je izrešetan na parkingu.

Ovaj reper je imao dugu istoriju učešća u kriminalu u Holandiji, a vlasti su verovale da je veliki deo njegovog raskalašnog načina života rezultat trgovine kokainom. U avgustu 2020. upucan je u Amsterdamu, međutim, oporavio se.

Kako prenosi holandski "Telegraf" osumnjičeni za njegovo ubistvo je uhapšen na aerodromu Šarl de Gol u Parizu. Muškarac je u pritvoru i biće predat javnom tužilaštvu u Amsterdamu.

Istražni tim i dalje radi na tome da dobije potpuniju sliku o tome šta se tačno dogodilo u nedelju ujutru. Jedan od mogućih scenarija je sukob između različitih rep grupa.

image