Svet

En-Bi-Si: Loš rejting uoči izbora razbesneo Bajdena

Aktuelnog lidera je posebno iznervirao pad podrške birača u kolebljivim državama Mičigen i Džordžija, za koje se veruje da će biti ključne za ishod predsedničkih izbora
En-Bi-Si: Loš rejting uoči izbora razbesneo BajdenaGetty © Photo by Samuel Corum/Getty Images

Predsednik SAD Džozef Bajden je sve nezadovoljniji svojom kampanjom jer nije uspeo da dopre do birača, odnosno da im adekvatno predstavi svoje uspehe – zato zahteva od onih koji mu pišu govore da napuste bombastičnu retoriku i jasno iznesu šta je aktuelni predsednik učinio za državu tokom svog mandata.

Kako prenosi En-Bi-Si, lidera Amerike navodno iritiraju ograničenja koja su mu nametnuta a za koja veruje da su u suprotnosti s njegovim instinktima kao uspešnog političara. Zato nastoji da se češće pojavljuje i sastaje s biračima.

Upućeni sagovornici američkog TV kanala posebno su govorili o januarskoj epizodi kada su Bajdena obavestili o padu rejtinga u kolebljivim državama Mičigen i Džordžija, za koje se veruje da će biti ključne za ishod predsedničkih izbora.

Naime, kada mu je saopšteno da u pomenutim državama gubi glasačko telo zbog politike prema ratu u Pojasu Gaze, to jest podršci Izraelu u istom, lider SAD je počeo da vrišti i psuje.

Bajdenov rejting od 38 odsto u ovoj fazi izbornog procesa je, prema podacima grupe za istraživanje javnog mnjenja Galup, niži nego kod poslednja tri predsednika koji su izgubili reizbor: Trampa (48 odsto), Džordža H. V. Buša (39 odsto) i Džimija Kartera (43 odsto).

image