Svet

Napadnuta policijska stanica u Jerevanu: Aktivirana eksplozivna naprava

Jermenski portal "Armlur" objavio je vest da su napadači aktivirali eksplozivnu napravu u blizini zgrade i da ima ranjenih
Napadnuta policijska stanica u Jerevanu: Aktivirana eksplozivna napravaGetty © Maja Hitij

Ministarstvo unutrašnjih poslova Jermenije potvrdilo je da je naoružani muškarac koji je upao u zgradu policije u Jerevanu neutralisan, a da tokom operacije nije bilo povređenih policajaca.

"U distriktu Nor-Nork, naoružani muškarac upao je u policijsku stanicu", navodi list "Panorama".

Zamenik gradonačelnika Jerevana Armen Pambuhčjan nazvao je napad na policijsku stanicu terorizmom.

"Očigledno se radilo o ponašanju karakterističnom za teroristički akt. Svako ko dođe u policijsku stanicu sa oružjem ili eksplozivom čini teroristički akt", rekao je zamenik gradonačelnika. 

Jermenski portal "Armlur" objavio je ranije vest da su napadači aktivirali eksplozivnu napravu u blizini zgrade i da ima ranjenih. Prema pisanju pomenutog portala postoji mogućnost da su napadači pripadnici organizacije "Borbeno bratstvo", čiji je deo članova uhapšen ranije tokom dana.

Kako prenosi "Sputnjik Jermenija", policijska stanica je okružena, a specijalne snage su poslate na mesto napada. Prema rečima svedoka, u stanici se nalazi nekoliko pripadnika pomenute organizacije koji zahtevaju da uhapšeni članovi budu pušteni.

Povodom ovog događaja oglasilo se i Ministarstvo unutrašnjih poslova Jermenije, koje je saopštilo da je da su u napadu učestvovala tri lica, od kojih su dvojica ranjena eksplozijom granate koji su sami aktivirali nakon čega su prebačeni u bolnicu. Treća osoba ostala je u stanici bila je naoružan granatom, a prema preliminarnim podacima niko od policajaca nije povređen.

Šef jermenske policije Aram Hovanisjan stigao je na mesto uzbune i pokušao da pregovara sa napadačem, što je trajalo oko sat i po.

image