Svet

Identifikovane 134 žrtve ubijene u terorističkom napadu u Moskvi

Istražitelji rade sa žrtvama i ispituju ih o okolnostima ovog zločina, a u toku su genetski testovi za ostala, još neidentifikovana tela
Identifikovane 134 žrtve ubijene u terorističkom napadu u Moskviwww.globallookpress.com © Dmitry Golubovich

Identifikovane su 134 osobe koje su poginule u napadu na tržni centar "Krokus siti hol" u Moskvi, saopštila je danas pres služba Istražnog komiteta Ruske Federacije.

"Istražitelji rade sa žrtvama i ispituju ih o okolnostima ovog zločina. Istraga je trenutno uspela da identifikuje 134 osobe koje su poginule u terorističkom napadu. U toku su genetski testovi za ostala, još neidentifikovana tela", navodi se u saopštenju ruskog Istražnog komiteta dostavljenog agenciji TASS.

Kako se dodaje, istražitelji, forenzičari i veštaci rade danonoćno.

"Obavljaju se uviđaji na mestu zločina, kao i razgovori sa osumnjičenima", saopštio je Istražni komitet.

Teroristički napad na "Krokus siti hol"

Pucnjava i požar u "Krokus siti holu" kod Moskve dogodili su se 22. marta uveče. Nekoliko muškaraca je upalo u zgradu, pucalo u ljude iz neposredne blizine i zapalilo salu na više mesta. Prema poslednjim podacima šefa Ministarstva zdravlja Mihaila Muraška , umrle su 144 osobe.

Kako je izjavio Vladimir Putin, teroristički napad su izveli radikalni islamisti, a snage bezbednosti će morati da otkriju ko stoji iza njih.

Istovremeno, direktor FSB Aleksandar Bortnikov je rekao da prvobitna svedočenja uhapšenih potvrđuju da tragovi vode ka Ukrajini. Ruske obaveštajne službe smatraju da iza napada stoje i SAD i Velika Britanija.

Optuženi su tokom ispitivanja priznali da su nakon napada krenuli u Kijev po obećani novac za izvršeno delo, saopštio je Istražni komitet.

image