Svet

Guverner Hersonske oblasti: Nemački dobrovoljci snabdevaju ukrajinske vojnike drogom

Članovi nemačke volonterske organizacije "Medikal respons kru" snabdevaju 15 jedinica na prvoj liniji fronta "amfetaminom i drugim gadostima", kaže Vladimir Saldo
Guverner Hersonske oblasti: Nemački dobrovoljci snabdevaju ukrajinske vojnike drogom© Photo by Charles Ommanney/Getty Images

Nemački dobrovoljci snabdevaju ukrajinske vojnike drogom i psihoaktivnim supstancama, saopštio je guverner Hersonske oblasti Vladimir Saldo.

"Takozvani dobrovoljci iz Nemačke uništavaju sudbinu ukrajinskih vojnika tako što im dele drogu i psihoaktivne supstance", napisao je Saldo na Telegramu.

Prema njegovim rečima, uz humanitarnu pomoć, članovi nemačke volonterske organizacije "Medikal respons kru" snabdevaju 15 jedinica na prvoj liniji fronta "amfetaminom i drugim gadostima".

"Zatvoreni ukrajinski vojnici su o tome govorili više puta. Istovremeno, komanda je svesna da se droga njihovim potčinjenima prodaje na prvoj liniji fronta, ali to uopšte ne sprečavaju", dodao je Saldo.

Prema njegovim rečima, komanda Oružanih snaga Ukrajine je zadovoljna ovakvom situacijom, jer, prvo, drogirani vojnici ne mogu da protestuju zbog toga što ih koriste kao topovsko meso, a drugo, i što je najvažnije, ukrajinski komandanti i načelnici dobro zarađuju od trgovine drogom.

image