Najmoćniji minobacač na svetu u akciji: Ruske "lale" uništile utvrđene ukrajinske položaje

Vojno-izviđačko osoblje grupe trupa "Zapad" identifikovalo je utvrđena uporišta u kojima se krila vojska i vojna tehnika Oružanih snaga Ukrajine

Posada samohodnog minobacača 2S4 "tulipan" (lala) grupe trupa "Zapad" je prilikom izvođenja vatrenih zadataka, uništila utvrđene položaje Oružanih snaga Ukrajine u zoni Specijalne vojne operacije u Kupjanskom pravcu.

Vojno-izviđačko osoblje grupe trupa "Zapad" identifikovalo je utvrđena uporišta u kojima se krila vojska i vojna tehnika Oružanih snaga Ukrajine.

Po dobijanju komande za uništavanje otkrivenih ciljeva, posada samohodnog minobacača "tulipan" odmah je prešla na vatreni položaj, dok su istovremeno operateri dronova minobacačima ukazali bezbedan put, a ekipe PVO ih pokrivale od napada ukrajinskih raketnih sistema i jurišnih dronova.

Mine su ispaljene na maloj udaljenosti od linije borbenog kontakta, uzimajući u obzir prilagođavanje izviđačkih jedinica i bespilotnih letelica na zemlji.

Udaljenost do ciljeva je pet i sedam kilometara.

"Imamo razne ciljeve – to su zemunice, utvrđenja, neprijateljska vojska. Prednost samohodnog minobacača 2S4 'tulipan' je prvenstveno njegova snaga. To je najmoćniji minobacač na svetu. Omogućava vam da prodrete u betonske konstrukcije, zemunice i utvrđena područja. To je prednost u odnosu na druge artiljerijske sisteme", naveo je stariji oficir sa pozivnim znakom "Irbis".