Putin raskrinkao Blinkena: On je naš čovek, za njega je Kijev Rusija

Američki državni sekretar, govoreći o svom pradedi koji je "bežao iz Rusije od jevrejskih pogroma", zapravo potvrđuje da je kijevska oblast deo Rusije, s obzirom na to da mu je deda 1904. godine upravo iz Kijeva prebegao u SAD, poručio je ruski predsednik

Ruski predsednik Vladimir Putin nazvao je američkog državnog sekretara Entonija Blinkena "ruskim čovekom" i izneo činjenice koje to dokazuju.

Šef države je podsetio da je Blinken ranije govorio o jevrejskom stradanju, prenosi Kremlj.

"Nekoliko puta je pričao da su njegovi rođaci, njegov pradeda pobegli iz Rusije od jevrejskih pogroma. U različitim zemljama, u Evropi, SAD, ova tema se stalno otvara sa ciljem da se demonizuje Rusija, da se pokaže kakvi varvari, kakvi nitkovi i razbojnici žive ovde", istakao je ruski lider.

"U stvari, ako pogledate ono što je rekao aktuelni državni sekretar, ako se pogleda ne na političke slogane, već na suštinu problema, mnogo toga postaje jasnije", rekao je Putin, pa je dodao:

Rusija u je u arhivima pronašla da je pradeda Blinkena koji je napustio Rusku imperiju, rođen u Poltavskoj guberniji, a zatim je živeo i otišao iz Kijeva, rekao je Putin.

Postavlja se pitanje da li Blinken veruje da su Kijev i susedne oblasti iskonski ruske teritorije, s obzirom na to da je ranije govorio da mu je pradeda pobegao iz Rusije od jevrejskih pogroma.

"U ovom slučaju, u najmanju ruku, on veruje da tamo nije postajala Ukrajina 1904. godine. Te godine je pradeda gospodina Blinkena otišao iz Kijeva u SAD. Znači nikakve Ukrajine tada nije ni bilo, kaže da je pobegao iz Rusije".

"Očigledno je gospodin Blinken naš čovek", istakao je Putin.