Ekonomija

Za opstanak sela važne i male radnje: Momirović najavio podršku trgovcima

Ministar unutrašnje i spoljne trgovine Tomislav Momirović je izjavio da Vlada Srbije radi na novom Zakonu o trgovini koji treba da omogući podsticaje za razvoj trgovine u ruralnim sredinama
Za opstanak sela važne i male radnje: Momirović najavio podršku trgovcima© МУСТ/Ђ.К.

Za razvoj lokalnih zajednica najvažnija je infrastruktura koja, osim pošta, domova zdravlja, vrtića i škola, podrazumeva i dobro snabdevene i uredne prodavnice, izjavio je ministar unutrašnje i spoljne trgovine Tomislav Momirović prilikom posete maloprodajnom objektu "Vule market" u Sremčici.

Kako su saopštili iz MUST, Momirović je naglasio da svaka kuća u Srbiji, a naročito u prigradskim i seoskim sredinama, mora da ima dostupnu modernu trgovinu koja će biti dobro snabdevena. Ministar je dodatnu podršku trgovini u manjim sredinama, navodi se u saopštenju Ministarstva.

"Vlada Srbije radi na novom Zakonu o trgovini koji treba da omogući podsticaje za razvoj trgovine u ruralnim sredinama. Obaveza i politika Vlade Republike Srbije je da omogući jednake uslove za život svim našim građanima. Svaka porodica mora da ima lako dostupne kvalitetne proizvode", rekao je Momirović.

Istakao je i da lokalne prodavnice, poput one koje je obišao, igraju ključnu ulogu za razvoj lokalne ekonomije.

"Želimo da podržimo lokalne trgovine, jer ćemo na taj način doprineti otvaranju novih radnih mesta širom Srbije. Takođe, ovim modelom razvoja trgovine doprinećemo i snažnijoj podršci lokalnih proizvođača koji pružaju kvalitetne proizvode našim građanima", zaključio je Momirović.

image