Kultura

U Ruskom domu održano dobrotvorno veče organizacije "Srpska omladina za Kosmet"

Publika je bila u prilici da pogleda film "Pobedilac smrti", dokumentarno ostvarenje koje opisuje dane Strasne sedmice, sedmice Hristovog Stradanja i Nedelju, dan u koji je Hristos Vaskrsao
U Ruskom domu održano dobrotvorno veče organizacije "Srpska omladina za Kosmet"© Руски дом у Београду

U Ruskom domu u Beogradu 25. aprila je održano dobrotvorno veče organizacije "Srpska omladina za Kosmet".

Publika je bila u prilici da pogleda film "Pobedilac smrti", dokumentarno ostvarenje koje opisuje dane Strasne sedmice, sedmice Hristovog Stradanja i Nedelju, dan u koji je Hristos Vaskrsao.

Film je zamišljen tako da se objasni dublji smisao ovih dana i značaj Hristovog Vaskrsenja, pa samim tim i smisao bogočovečanskog podviga spasenja.

Snimke bogosluženja i manastirskog života u dane Strasne sedmice i Vaskrsa snimila je produkcijska kuća "Sinamon prodakšn" ("Cinnamon Production") iz Beograda u manastiru Visoki Dečani u periodu od 2009 do 2012.

Događaj je otvorio Aleksa Nedeljković, veliki prijatelj "Srpske omladine za Kosmet", premijernom izvedbom svoje autorske pesme "Stradanje".

Prikupljen novac na dobrotvornoj večeri organizacije "Srpska omladina za Kosmet" biće preusmeren za opremanje zimske kapele manastira Banjska na Kosovu i Metohiji.

image