Magazin

Sedam šokantnih ispovesti princa Harija, koje se navodno nalaze u njegovim memoarima

Nakon što je kao bomba odjeknula vest da se u Harijevim memoarima nalazi i priča o navodnoj tuči dvojice prinčeva, pojavljuje se još niz škakljivih priča iz knjige "Rezervni princ"
Sedam šokantnih ispovesti princa Harija, koje se navodno nalaze u njegovim memoarimaGetty © WPA Pool

Samo nekoliko dana pre zakazanog zvaničnog objavljivanja memoara, kopije koje su se pojavile i postale dostupne medijima. Kao dodatak već napravljenoj zbrci, je i činjenica da su se memoari odštampani na španskom jeziku greškom našli na policama, pa dok je izdavač uvideo previd i povukao ih iz knjižara, već su mediji i čitaoci imali priliku da ih kupe, prenosi magazin "Meri Kler".

Od tada su mnoge priče iz Harijevih memoara otišle u javnost, iako se ne zna tačno da li ima još nekih detalja i da li je možda nešto "izgubljeno u prevodu" sa jezika na jezik. Do 10. januara, kada zvanično izlazi iz štampe knjiga, ovo su neke od navodnih priča koje za sada najviše intrigiraju medije i javnost.

Princ Vilijam i princeza Kejt su ohrabrile Harija da nosi zloglasnu nacističku uniformu na zabavi 2005. godine.

Princ Hari je u memoarima napisao da se dvoumio između pilotske i nacističke uniforme, ali je nakon priče sa bratom Vilijamom i njegovom ženom Kejt, odlučio da obuče, nacističku, za kostimiranu zabavu, piše "Pejdž siks" ("Page Six"), koji su ovu priču pročitali iz dostupnih kopija. "Pozvao sam Vilija i Kejt i pitao ih šta misle. Rekli su obuci "naci" uniformu. Smejali su se i rekli da je gora od Vilijevog trikoa! Mnogo smešnija, što je i bila poenta kostimiranja", napisao je navodno princ Hari u memoarima.

Oblačenje ove uniforme i problema koje je prouzrokovalo, veliki su deo dokumentarca koji su snimili princ Hari i Megan Markl.

Hari je priznao da je probao kokain sa 17 godina

"Naravno da sam uzimao kokain, koji mi je ponuđen nečijoj kući tokom sezone lova vikendom, i od tada sam uzimao još. Nije bilo posebno zabavno i nije me činilo specijalno srećim, kako je činilo druge, ali sam se osećao drugačije, a to mi je bio glavni cilj. Osetiti. Biti drugačiji. Imao sam 17 i bio sam spreman da probam skoro sve suprotno od ustaljenog sistema. Makar je to bilo nešto u šta sam sebe ubeđivao", navodno piše u "Rezervnom princu", a prenosi "Skaj njuz" ("Sky News") takođe se pozivajući na španske kopije knjige.

Prinčevi Hari i Vilijam su bili protiv venčanja kralja Čarlsa sa Kamilom

"Uprkos našem protivljenju, tata je tako odlučio, mi smo mu stisli ruku i poželeli sve najbolje. Bez ljutnje. Shvatili smo se da će najzad biti sa ženom koju voli i koju je oduvek voleo. Sudbina je verovatno još od početka bila za tu vezu. Bez obzira na gorčinu ili tugu koju smo osećali zbog zatvaranja još jednog poglavlja u maminoj priči, shvatili smo da ova osećanja više nemaju smisla", navodno je rekao Hari za venčanje Kamile i Čarlsa, prenosi "Pejdž siks".

Princ Hari je prvo seksualno iskustvo imao sa "starijom ženom"

"Na mnogo načina ovo je pogrešno iskustvo. Desilo se na travi iza prepunog paba", a navodi se da je princ ovo do detalja opisao, preneo je  "Pejdž siks".

Navodno je princ Hari ubio 25 ljudi u Avganistanu

"Mogu uvek reći koliko sam neprijateljskih vojnika ubio i bilo mi je važno da se ne bojim te cifre. Među mnogim stvarima koje sam naučio u Oružanim snagama, jedna od najvažnijih je bila da budem odgovoran za svoje postupke. Ovaj broj nije nešto što me ispunjava, ali ni ne stidim se. Naravno, ne bih želeo da imam cifre iz vojnog dosieja u svojoj glavi, ali takođe bih želeo da živim u svetu bez Talibana i bez rata", prenosi "Skaj Njuz", navodne delove prinčeve knjige u kojima je detaljno opisao svoje desetogodišnje iskustvo služenja u britanskoj vojsci. Pomenuti medij navodi i da je sve što je princ radio u Avganistanu zabeleženo.

Harija i Vilijama su odvratili od zahteva za otvaranje ponovne istrage o smrti njihove majke

U memoarima, princ Hari navodno smatra da je zvanični uzrok saobraćajne nezgode da je vozač bio pijan - uprošćen i apsurdan. Hari smatra da je vozač i pijan mogao da prođe kroz tunel, osim ako paparaci nisu onemogućili prolaz. Pitanja - Zašto su se paparaci tako lagano izvukli? Zašto nisu u zatvoru? Ko ih je poslao? Koji bi drugi razlog osim korupcije i zataškavanja mogao biti? - su ona oko kojih su se prinčevi složili da ih objave na pres konferenciji, kao i da traže ponovno otvaranje istrage. Ali su ih odvratili od tog plana, prenosi detalje "Skaj njuz".

Hari naziva Vilijama svojim arhineprijateljem

Na pitanje novinarke "Gud morning Amerika" zašto brata u memoarima nazima "voljenim bratom" i "arhineprijateljem", princ je rekao "Uvek je neka vrsta takmičenja među nama. Mislim da je to uvek igra na relaciji  naslednik - "rezervni"".

Zvanično objavljivanje knjige zakazano je za 10. januar i ostaje da se potvrdi ili opovrgnu sve ove priče koje su za sada izašle u medijima širom sveta.

 

image