Magazin

Napušteni Boing 737 će postati luksuzna vila na Baliju - za noćenje više od sedam hiljada evra

Avion koji je misteriozno ''ostavljen'' na livadi na Baliju, godinama je bio samo turistička atrakcija, do proleća će biti renoviran u drugačije svrhe. Enterijer će biti poptuno preuređen u privatno letovalište a za jedno noćenje će biti potrebno izdvojiti više od sedam hiljada dolara.
Napušteni Boing 737 će postati luksuzna vila na Baliju - za noćenje više od sedam hiljada evra© Pexels/Zlatin Georgiev

Postoji nekoliko teorija o poreklu praznog i starog Boinga 737. Nekolicina stanovnika smatra da je inostrani biznismen želeo da ga pretvori u restoran pre nekoliko godina, ali mu je ponestalo novca, pa je avion ostavljen. Ipak, preduzetnik i turistički influenser Feliks Demin, kupio je napušteni avion i navodno zaustavio prodaju ostataka letelice Kini.

Projekat transformacije iz napuštene letelice u luksuznu vilu je započeo zajedno sa ruskim investitorom Aleksandrom Lebedevom. Demin je za ''Biznis insajder'' izjavio da je, nakon što je dobio dozvolu nadležnih, avion morao da se rastavi, prenese na željenu lokaciju, pa zatim ponovo sastavi, kako bi radovi počeli.

Plan rada uključuje potpunu renovaciju unutrašnjosti, tako da su samo spoljašnji oblik i okrugli prozori jedini nagoveštaji da je ovaj objekad nekada bio avion.

Stil enterijera je savremen i minimalistički. Osim luksuznih spavaćih soba, vila će imati kuhinju, dva kupatila, trpezariju, bazen. Jedno od krila će biti pretvoreno u terasu, koja će imati pogled sa litice na Najang Najang plažu.

Pored toga, vila će imati internet, parking i celodnevno otvorenu recepciju. Takođe će imati i heliodrom, tako da gosti mogu doći do imanja svojim helikopterom.

Vila će biti dostupna za iznajmljivanje od marta.

image