Magazin

"Oženite se Ruskinjom": Kako je Natalija spojila više od 100 parova

Natalija Faktulina je na ideju da poveže pravoslavnu "braću i sestre" došla jer su dame u Ruskoj Federaciji brojnije od muškaraca, a dodaje da su ozbiljne i posvećene porodici
"Oženite se Ruskinjom": Kako je Natalija spojila više od 100 parova© Tanjug

Stotinu muškaraca i žena iz Srbije i Rusije stalo je na ludi kamen zahvaljujući Ruskinji Nataliji Faktulinoj, vlasnici agencije za bračno posredovanje. Natalija je pre nekoliko dana ustalasala javnost kada je prošetala beogradskom Knez Mihailovom ulicom u venčanici noseći transparent na kojem je pisalo: "Oženite se Ruskinjom".

U razgovoru za RT Balkan ova "srpska snajka" otkriva da je spojila više od sto parova koji su se venčali i dobili decu, a i sama je već 15 godina u srećnom braku sa Stevanom iz Šapca sa kojim ima troje dece.

S obzirom na to da je lično prošla kroz čitavu proceduru, veoma dobro zna šta parovi mogu da očekuju i koje su prednosti i mane ovakvog načina stupanja u brak.

"Kad sam došla u Šabac bila sam oduševljena, svi su me lepo prihvatili, a obožavam svoju svekrvu koja je divna, ne meša nam se u odnos i daje nam podršku. Muškarci iz Srbije su porodični, sve bi dali za decu. Sa druge strane, ovdašnje žene ne žele da žive u selu ili manjim gradovima, sve bi u Beograd. Steva to nije hteo, a ja sam odmah shvatila kakav je on. Obrazovan, vredan, želi da ima krov nad glavom i stabilan posao. Njemu se dopalo što sam vredna, porodična, samostalna u biznisu", kaže Natalija i dodaje da njenom suprugu nije smetalo što ne zna da kuva.

Naglašava da je na ideju da poveže pravoslavnu "braću i sestre" došla jer su dame u Ruskoj Federaciji brojnije od muškaraca, ozbiljne su i posvećene porodici.

"Pre tri godine registrovala sam agenciju u APR-u, sve radim u skladu sa zakonom. Nije mi namera da nekog prevarim, već da pomognem. Upoznavanje počinje tako što pokažem fotografije i njihove osnovne podatke kod mene u bazi, zatim potpišemo ugovor i razgovaramo o tome šta očekuju od partnera. Kada uvidim očekivanja potencijalnog mladoženje, dam mu predlog. Ako mu se svidi osoba koju predložim, organizujem telefonski razgovor i video pozive. Nakon stupanja u direktan kontakt, ako par nađe zajednički jezik, dogovore susret. Devojka dolazi u Srbiju, a ako shvate da su jedno za drugo, sledi venčanje", objašnjava Natalija.

Dodaje da su upoznavanje, komunikacija i sklapanje braka najkraće trajali dve nedelje, ali da ima i onih koji odugovlače.

"Ne mogu da garantujem da ću naći svima partnera, ali svakog meseca, u proseku, proslavimo dva venčanja", ponosno dodaje Natalija.

Tada nema veće sreće za rodbinu mladenaca i njihove najbliže.

"Svi su srećni, to je kao praznik ljubavi. Kad moje Ruskinje vide takvu atmosferu, da su svi raspoloženi, nema bojazni da se neće prilagoditi. Našim devojkama ne smeta da žive na selu, ali žele samostalnost i mir", navodi naša sagovornica. 

Dodaje da je njenim klijentkinjama obrazovanje budućeg saputnika manje važno, ali su im važni stabilnost i podrška.

Natalija naglašava da su netačni maliciozni komentari da se Ruskinje u Srbiji udaju zbog papira.

"Rusija je ogromna zemlja sa puno mogućnosti, to nisu siromašne devojke, stvarno su dobre i kvalitete", poručuje ona.

Na kraju razgovora za RT Balkan dodaje da je najviše zovu iz sela po čitavoj Srbiji, ali i Srbi iz inostranstva.

"To mi daje snagu da nastavim dalje. Zovu me iz Beograda, Novog Sada, Novog Pazara, Vranja, ali i Srbi iz BiH, Hrvatske, Nemačke, Austrije", nabraja ona i dodaje da su je kontaktirali muškarci svih godina, od 30 do 70 godina. 

image