Magazin

Uz harmoniku i frulu - pesma "Barbi grl" na balkanski način (VIDEO)

Uticaj koji film "Barbi" rediteljke Grete Gervig ima u svetu postao je nemerljiv. Barbi lutka je postala ponovo aktuelna, roze boja se "uvukla" u sve pore života - od mode i kozmetike, preko hrane, do automobila, nameštaja. Čak i pesma grupe "Akva" - "Barbi grl" koju su mnogi pevušili krajem devedestih godina 20. veka, zbog filma doživljava svoj povratak, ali ovog puta uz zvuke frule i harmonike.
Uz harmoniku i frulu - pesma "Barbi grl" na balkanski način (VIDEO)Getty © James Gourley

Na društvenoj mreži TikTok, za vrlo kratko vreme muzički video koji izvode balkanski duo Mika i Zlaja postao je viralan. Naime, dvojac izvodi čuvenu pesmu "Barbi grl" sa instrumentima koji su omiljeni na ovim prostorima.

Balkanska verzija već je dobila svoju publiku, a oduševljenje interpretacijom nije izostalo, te su se u nastavku snimka nizali komentari: "Balkan-Barbi", "Ovo je fenomenalno", "Balkan glr", "Bolje od originala", "Ovo je predobro", "Bravo", "Svaka čast"...

Podsetimo, pomenuti film je za samo tri nedelje prikazivanja u bioskopima zaradio više od milijardu dolara od globalne prodaje karata. Do sada je 28 muškaraca reditelja zaradilo milijardu dolara od filma, a samo jedna žena - Greta Gervig. Takođe i glavna glumica Margo Robi je bogato nagrađena za svoju ulogu u dovođenju "Barbi" na veliko platno. Zvezda i koproducent koja stoji iza najvećeg letnjeg hita će zaraditi oko 50 miliona dolara u vidu plate i bonusa od prodaje bioskopskih karata, prenosi "Varajeti".

image