Magazin

Kreator "Simpsonovih": Ništa ne menjamo, Homer će nastaviti da davi Barta

Jedan od kreatora popularne crtane serije, Džejms El Bruks, izjavio je da su tvrdnje da je Homer konačno prestao da davi svog sina (koje su prošle nedelje "zapalile" društvene mreže), poptuno netačne. "Ništa se neće ublažiti, ništa, ništa, ništa," rekao je za "Pipl" magazin. Zbog Homerovih reči u jednoj od najnovijih epizoda, mnogi su poverovali da je davljenju došao kraj, ali sada se može reći da će ova vrsta humora ipak nastaviti da bude prepoznatljiv deo serije.
Kreator "Simpsonovih": Ništa ne menjamo, Homer će nastaviti da davi Barta© Unsplash/Stefan Grage

U nedavnoj epizodi "Simposnovih" Homer je, tokom razgovora sa komšijom, izjavio da više neće daviti dečaka, "jer su se vremena promenila". Ljubitelji serije su njegovu rečenicu protumačili kao zvanično obaveštenje da Homer više neće daviti Barta i ova tvrdnja se brzo proširila po internetu. Ipak, kreatori ovih poznatih animiranih likova su objasnili da Homerove reči nisu nikakvo zvanično saopštenje da će šala biti uklonjena. 

"Nemojte ni na sekundu da pomislite da ćemo nešto da menjamo... Nastaviće da ga davi, ako već želite da koristite taj užasan izraz. Otac će ga i dalje voleti na ovaj specifičan način," rekao je Bruks.

Na ilustraciji se vidi Homer koji davi svog sina, dok Bart drži telefon na kome se vidi naslov: "Simpsonovi: Nema više davljenja" i optužuje Barta za širenje lažnih vesti. U opisu ilustracije stoji: "Homer Simpson nije dao komentar, bio je previše zauzet davljenjem Barta".

Ljubitelji serije su izjasnili svoja mišljenja na društvenim mrežama: nekima je drago što će emisija sačuvati svoj "originalni šarm". "Drago mi je da će crtaći zauvek ostati crtaći", "Dobro je što se "Simpsonovi" ne trude da budu politički korektni kao i ostali," pišu korisnici platforme Iks. 

"Zašto je ovo dobra stvar?", "Molim vas, ukinite emisiju" su neki od komentara korisnika koji nisu bili  oduševljeni ovom objavom i nastavkom davljenja. 

Iako su kreatori rekli da ne nameravaju da uvode ovakve promene, Homer je poslednji put davio Barta 2019. godine, u 34. sezoni emisije. 

image