Magazin

Zvaničan trejler kultne igrice GTA 6 konačno ugledao svetlost dana

Na zvaničnom kanalu studija "Rokstar Gejms", pre tačno 18 časova, objavljen je dugoočekivani trejler za kultnu igricu GTA 6. Najava za šesti deo gejming franšize je već sakupila preko 79 miliona pregleda i više od 8 miliona lajkova. Lansiranje je najavljeno za 2025. godinu, a gejmeri širom sveta već sada sa nestrpljenjem iščekuju tačan datum.
Zvaničan trejler kultne igrice GTA 6 konačno ugledao svetlost dana© Youtube / Rockstar Games

Nakon čitavih 10 godina iščekivanja, trejler za šesti deo kultne video-igrice GTA (Grand Theft Auto VI) je konačno ugledao svetlost dana. Od kako je video objavljen na zvaničnom JuTjub nalogu kompanije "Rokstar Gejms" pre 18 časova, gejmeri širom sveta su u delirijumu, a broj pregleda i lajkova se povećava iz minuta u minut.

GTA 6 - najiščekivanija i najskuplja igrica u istoriji

GTA 6 se sa pravom može nazvati najiščekivanijom video-igricom u istoriji, a ovako laskava titule nije "pala sa neba": prethodni, peti deo, lansiran je pre nešto više od deset godina. I on je te davne 2013. godine oborio sve moguće rekorde prodaje, kako u prvih 24 sata, tako i generalno. Od tada diveloperi vredno rade na nastavku franšize, a pred njima je bio neverovatno težak zadatak - da nadmaše uspeh petog dela.

Od kako je najavljen nastavak igrice, javnost nije prestajala da bruji o tome koliko će novca biti uloženo u projekat, a mnogi izvori su ukazivali da će brojka sigurno preći milijardu američkih dolara. Međutim, "Rokstar Gejms" je mudro ćutao. Sada, kada je trejler već ugledao svetlost dana, mnogi gejmeri i gejming portali sa sigurnošću tvrde da je u razvoj GTA 6 uloženo najmanje dve milijarde dolara. Budući da je u pitanju definitivno najveći projekat u gejming industriji ikada, sasvim je sigurno da će oboriti sve rekorde, kako one koje je postavila "petica", tako i sve ostale.

Trejler neplanirano "procurio" u etar

Trejler, međutim, uopšte nije trebalo da bude lansiran sada, ali su hakeri "umešali svoje prste" i dokopali se materijala iz "beta" verzije igrice i video-snimka koji je bio u pripremi. Jedan za drugim, nezvanični nalozi su počeli da "šeruju" snimak lošeg kvaliteta, te je usledio i logičan odgovor studija "Rokstar Gejms" - zvaničan trejler u visokoj rezoluciji. Od momenta kada je objavljen sa zvaničnog naloga, trejler je "zapalio" internet - toliko, da je čak i JuTjub platforma u jednom trenutku "poludela": brojač pregleda je bio na oko 40.000 pregleda, dok je brojač "lajkova" prikazivao više od milion.

Svi koji su imali prilike da vide zvanični trejler su jednoglasno rekli: "Ovo je nešto najbolje što je gejming industrija iznedrila". Detaljizacija, kvalitet grafike i ostale performanse su izvanredni do mere da se graniče sa fotorealizmom, a kako diveloperi najavljuju, GTA 6 će počivati na "imersivnom doživljaju isprepletanim pričom".

Lusija i Džejson haraju Vajs Sitijem

Kada je reč o samoj igrici i njenom sižeu, GTA 6 će biti prva u franšizi koja će korisnicima omogućiti da igraju sa protagonistima oba pola - devojkom Lusijom i dečkom Džejsonom. Radnja novog nastavka se vraća u Vajs Siti, odnosno Majami, te je sasvim očekivano i da su najsrećniji zbog novog nastavka igrice upravo stanovnici ovog grada na Floridi.

"Rokstar Gejms" je najavio i da će igrica 2025. godine biti lansirana za Plejstejšn 5 i IksBoks Serije Iks-Es konzole. Zvaničnih informacija o verziji za računare još uvek nema, ali se očekuje da će tradicionalno biti izbačena godinu dana od lansiranja verzije za konzole, najverovatnije ne pre 2026. godine. Na tržištu već sada kruže glasine da će ovo biti najskuplja igrica ikada, i da bi njena cena mogla premašiti i 150 dolara.

Tekst pripremio Aleksandar Petrović.

image
VV inauguration
banner