Magazin

Neobični režimi ishrane poznatih svetskih milijardera

Milijarderi sigurno mogu da priušte vrhunskog profesionalnog kuvara, koji će da im svakodnevno priprema zdrave obroke od najkvalitetnijih namirnica, ali to ne znači da svako od njih koristi ovu privilegiju. Štaviše, neki od najuspešnijih ljudi na svetu najviše vole da jedu krofne, burgere, kolačiće i da piju najmanje četiri konzerve gaziranih sokova dnevno.
Neobični režimi ishrane poznatih svetskih milijardera

Možda je dobro da pratimo njihove savete kada je u pitanju biznis, ali ne i režim ishrane. Neke od najuspešnijih ličnosti u svetu tehnologije imaju veoma specifične navike i preference kada je u pitanju hrana. Dok neki vole da isprobaju najnoviji zdravi trend u ishrani, jer imaju sredstva da uvek kupuju zdravu i svežu hranu, drugi ipak najviše uživaju u "dečjim", nezdravim namirnicama, kao što su slatkiši i sokovi:

Bil Gejts: Sokovi u prahu i čizburgeri

Osnivač "Majkrosofta" Bil Gejts je jednom izjavio da toliko voli gazirana pića da nekada mora da popije tri do četiri konzerve na dan. Prošle godine, kuvar Džordi Kruz, za kojeg se smatra da je jedan od najboljih kuvara u Španiji, rekao je da je Gejts jednom prilikom rezervisao njegov luksuzni restoran na cela dva dana, a poručio je samo dijetalnu "Koka-kolu".

U intervjuima je govorio da mu je omiljeni sendvič čizburger, kao i da bi u prošlosti često sipao sok u prahu u šaku i olizao ga, pogotovo kada bi bio previše zauzet da pojede celi obrok.

Ilon Mask: Jedi slatko, živi kraće

"Radije bih jeo ukusnu hranu, nego živeo duže," rekao je osnivač komanije "Tesla" na podkastu u 2020. godini. Jednom prilikom je izjavio da pokušava da smanji konzumiranje slatkog, ali mu nije pošlo za rukom: prošle godine, na platformi Iks je rekao da svako jutro pojede jednu krofnu.

Kao i Bil Gejts, Mask voli gazirane sokove, što je nekoliko puta potvrdio u prošlosti. U jednom periodu je dnevno pio oko sedam konzervi ovog slatkog napitka, a 2022. godine je napisao da ga ne zanima ako mu ova navika skraćuje životni vek.

Mark Kjuban: Odanost kolačićima i Mekdonalds salati

Poznati biznismen i TV ličnost Mark Kjuban je u nekoliko navrata objasnio da najviše voli da jede jedan specifičan brend kolačića, u koji je investirao pre više od 10 godina. Navodno, imaju visok nivo proteina i vlakana, a malo ugljenih hidrata.

"Nije samo da ih jedem, ja živim od njih. Ne preterujem kada kažem da ima dana da ih jedem za doručak, ručak i večeru," objasnio je na zvaničnom sajtu brenda. Osim ove poslastice, u jednom intervjuu 2017. godine je rekao da mu se drugi omiljen obrok sastoji iz dve salate iz Mekdonaldsa, uz nekoliko dodataka (kukuruz, sir, žitarice...).

Džef Bezos: Interesantan izbor doručka

Suosnivač Amazona, Džef Bezos, navodno voli da posveti pažnju doručku. Nedavno je njegova verenica je za "Volstrit džornal" objasnila da svake nedelje ujutru pravi palačinke, precizno i prema receptu, ali postoji nekoliko anegdota koje potvrđuju da povremeno voli da doručkuje nekonvencionalne obroke.

Prilikom jednog sastanka u 2014. godini, ugledao je hobotnicu na meniju i izjavio: "Ti si hobotnica koju moram da jedem za doručak. Kada pogledam meni, ti si jedina stvar koju ne razumem, nešto što nikada nisam jeo. Moram da doručkujem hobotnicu." Kao prilog je pojeo krompire, slaninu, jaje i jogurt sa prazilukom.

Voren Bafet: "Dečji" meni

Deluje kao da su gazirani sokovi zauzeli prvo mesto na listi najpopularnijeg pića među milijarderima, jer je i biznismen Voren Bafet 2015. godine izjavio da dnevno popije oko pet čaša ovog pića, kao i da voli da ih pije uz sladoled ili čips. Takođe, prema Bil Gejtsu, njegovom prijatelju, Bafet voli da jede burgere i slatke kolačiće.

image