Magazin

Tri znaka da je vaše muško-žensko prijateljstvo mnogo više od prijateljstva

Jeste li nekada pomislili kako ste sa svojim prijateljem (ili prijateljicom) mnogo bliži i iskreniji nego sa partnerom? Ukoliko da, to je samo prvi od tir znaka da je vaše muško-žensko prijateljstvo mnogo više od toga.
Tri znaka da je vaše muško-žensko prijateljstvo mnogo više od prijateljstva© Canva / Gpoint Studio

Postoje ljudi koji čitav život imaju muško-ženska prijateljstva i koji svoje prijatelje doživljavaju više kao braću i sestre, nego kao prijatelje. Međutim, postoje i oni kod kojih ta imaginarna granica prijateljstva sa godinama izbledi toliko da odnos postane mnogo sličniji partnerskom.

Koji su to prvi "simptomi" koji ukazuju na to da muško-žensko prijateljstvo više nije samo prijateljstvo, već nešto više od toga?

Razgovaramo o svemu o čemu ne pričamo sa partnerom

Naši priajtelji su naša najveća podrška. Oni su tu da nas podrže kada nam je teško, da se vesele sa nama kada smo srećni i da nas posavetuju kada se dvoumimo u odlučivanju. Sa njima smo iskreni i otvoreni jer znamo da nećemo naići na podsmeh i osudu.

Međutim, kada sa prijateljima počnemo da delimo sve naše najskrovitije tajne i umesto sa partnerom, o svemu što nas tišti ili raduje pričamo sa njima, znači da je došlo vreme da se zapitamo. A jesmo li samo prijatelji, ili potajno želimo da to preraste u emotivni odnos?

Maštamo o zajedničkim planovima i aktivnostima

Jeste li uhvatili nekad sebe kako u slobodno vreme maštate o tome da se vidite sa svojim prijateljem, da ga zagrlite i sa njim provedete čitavo popodne? Možda da odete na utakmicu, da zajedno pravite večeru ili gledate filmove?

Ukoliko jeste, vrlo verovatno je da u vama, osim prijateljskih, prema toj osobi postoje i druge emocije. Naravno, to nije nužno loše ukoliko ste "solo", ali ukoliko imate partnera, takav odnos sa prijateljem se može svrstati u mikrovaranje.

Seksualni odnosi sa partnerom su postali stvar rutine

Kažu da neverstvo ne počinje u spavaćoj sobi, već u glavi. I zaista, emotivna distanciranost od partnera je gotovo uvek glavni razlog za pojavljivanje treće osobe. Tada ne samo da počinju da nam smetaju navike i izgled našeg partnera, već i pažnju tražimo "sa strane".

U takvim situacijama, naši prijatelji, kao neko ko nam je blizak, polako počinju da privlače našu pažnju i na drugačiji način. Slučajno ili ne, počinjemo da uviđamo da pored karakternih, oni imaju i mnoge druge kvalitete, a samim tim nam oni postaju privlačniji od partnera.

image